Το παίξιμό του στην ηλεκτρική κιθάρα είναι μοναδικό, απροσδόκητο, εκπληκτικό. Ένας σύγχρονος «μάγος». Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος κιθαρίστας Andre Nieri συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου. Κάνει μία στάση στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσει τη διεθνή περιοδεία του με τον γνωστό drummer Virgil Donati, για να συνεργαστεί με το εδραιωμένο τρίο Ελλήνων βιρτουόζων, «Yiorgos Fakanas Group» για δύο αξέχαστα live, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 21:30, στο «Αθηνά Live», με ενέργεια, εκρηκτικό παίξιμο, πολλή και καλή μουσική.

O Nieri απέκτησε την πρώτη κιθάρα του σε ηλικία 9 ετών, έχοντας σαν πρότυπά του τους Metallica, Nirvana, Iron Maden, Judas Priest και άλλα group από τον χώρο της metal μουσικής. Σε ηλικία 12 ετών, ο δάσκαλός του τον έφερε σε επαφή και με άλλα είδη μουσικής, όπως η Jazz και η βραζιλιάνικη μουσική (samba, choro, bossa nova), και επηρεάστηκε από μουσικούς όπως οι Allan Holdsworth, Hendrix, Scott Henderson, Pat Martino, Pat Metheny, John Petrucci, O. Messien, Eric Johnson κ. ά. Στην πορεία, ερχόμενος σε επαφή με την κλασική κιθάρα, αναπτύσσει τη δική του ιδιαίτερη τεχνική να παίζει ηλεκτρική κιθάρα με τα δάχτυλα (χωρίς τη χρήση πένας), αλλά και την ταυτόχρονη ανάμειξη ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας. Μία ικανότητα που τον κάνει να ξεχωρίζει και να ξεπερνάει τα κιθαριστικά όρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Γιώργος Φακανάς, από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους μουσικούς/μπασίστες της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, ιδρυτής του ιστορικού group Iskra, έχει πάρει μέρος σε περίπου 1.000 ηχογραφήσεις της ελληνικής μουσικής (δισκογραφία, μουσική για θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.λπ.), έχει διδάξει ηλεκτρικό μπάσο σε πάνω από 2.500 μπασίστες, έχει εκδώσει 25 εκπαιδευτικά βιβλία για το ηλεκτρικό μπάσο και τη σύγχρονη θεωρία της μουσικής, έχει 11 προσωπικά cds (το cd του Interspirit κατείχε θέση στην pronomination List των GRAMMY, στην κατηγορία best contemporary Jazz album) και έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του εξωτερικού (D.Weckl, M. Stern, F. Gambale, D. Chambers, A. Jackson, Bireli Lagrene, Eric Marienthal, Alex Acuna, Horacio «El Negro», Greg Howe, G. Govan, Lenny White κ.λπ.), ηχογραφώντας και παίζοντας live σε μεγάλες σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η αφρόκρεμα των Ελλήνων μουσικών, Δημήτρης Σεβδαλής στα keyboards, Γιώργος Φακανάς στο μπάσο, Μένιος Πασιαλής στα drums, μαζί με τον Andre Nieri στην κιθάρα, αναμένεται να κάνουν τις δύο βραδιές αξέχαστες.

Οι θεατές θα απολαύσουν το δυναμικότερο κομμάτι της μουσικής του Γιώργου Φακανά, εκτελεσμένο από τους εκπληκτικούς μουσικούς που συμμετέχουν στη μπάντα του και την εξαιρετική συμμετοχή ενός από τους καλύτερους κιθαρίστες του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης