Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ο Καρυοθραύστης, στη χορογραφημένη εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς για το Μπολσόι, μεταδίδεται αυτόν τον Δεκέμβριο σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο σε πάνω από 60 χώρες!

Tο Μέγαρο, που συμμετέχει από πέρυσι στο δίκτυο των διεθνών μεταδόσεων από το ιστορικό θέατρο της Μόσχας, προβάλλει σε μαγνητοσκόπηση αυτή την εορταστική χορευτική παράσταση για όλη την οικογένεια την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Η κοσμαγάπητη μουσική του Καρυοθραύστη φέρει τη σφραγίδα του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ενώ την υπέροχη χορογραφία υπογράφει ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του ρωσικού μπαλέτου, ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς, ο οποίος θα γιορτάσει τα ενενηκοστά του γενέθλια στις 2 Ιανουαρίου 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτυχημένης Σειράς The Bolshoi Ballet Live from Moscow που έχει ενθουσιάσει τους φίλους του χορού και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Pathé Live.

Μια μαγική παραγωγή για όλη την οικογένεια.

Μπαλέτο εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι του Χόφμαν και βασισμένο στην «αθάνατη» παρτιτούρα του Τσαϊκόφσκι που γράφτηκε το 1892, ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Μπολσόι και εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό, με πρωταγωνιστές δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεότερης γενιάς του διάσημου ρωσικού χορευτικού συγκροτήματος: την Anna Nikulina και τον Denis Rodkin, που είναι και ο νεαρότερος χορευτής-étoile των Μπολσόι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμονή Χριστουγέννων. Η κούκλα-καρυοθραύστης της Κλάρας-Μαρίας, δώρο του νονού της, μεταμορφώνεται σε έναν γοητευτικό πρίγκιπα που την οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο των ζαχαρωτών, των νεράιδων, των παιχνιδιών, της Βασίλισσας του Χιονιού. Ξαφνικά, όμως, μπροστά στην Κλάρα-Μαρία και στον Πρίγκιπα εμφανίζονται ο Βασιλιάς Ποντικός και ο στρατός του με απειλητικές διαθέσεις…

Τρία μπαλέτα για τα 90ά γενέθλια του Γκριγκορόβιτς.

Ο Καρυοθραύστης είναι το πρώτο από τα τρία μπαλέτα σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς που θα μεταδοθούν δορυφορικά, αυτή τη σεζόν, στο πλαίσιο του αφιερώματος του Θεάτρου Μπολσόι για τα 90 χρόνια του μεγάλου ρώσου χορογράφου, ο οποίος μάλιστα ξαναδούλεψε και τα τρία έργα για τους χορευτές του Μπολσόι. Ακολουθούν η Ωραία Κοιμωμένη τον προσεχή Ιανουάριο και η Λίμνη των κύκνων τον Φεβρουάριο. Από το 1960, ο Γκριγκορόβιτς έχει χορογραφήσει πολλά μπαλέτα για το Μπολσόι, όχι μόνο του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και μοντέρνα, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί με μερικές από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές που έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα το διάσημο Μπαλέτο.

Η μετάδοση του Καρυοθραύστη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το φημισμένο ρωσικό θέατρο και την Pathé Live –η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο–, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Τhe Νutcracker (Καρυοθραύστης)
Μπαλέτο σε δύο πράξεις
Διάρκεια: 2 ώρες και 15 λεπτά

Μουσική Pyotr Ilych Tchaikovsky
Χορογραφία Yuri Grigorovich
Μουσική διεύθυνση Pavel Klinichev
Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι

Ερμηνεύουν: Denis Rodkin (Πρίγκιπας/Καρυοθραύστης), Anna Nikulina (Κλάρα-Μαρία), Andrei Merkuriev (Ντρόσσελμαγερ), Vitaly Biktimirov (ο Βασιλιάς των Ποντικών).

Μαζί τους, το Corps de ballet των Μπολσόι.

Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (φοιτητικά, παιδικά) και 15 ευρώ (γενική είσοδος).

Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

Πληροφορίες για το κοινό
210 72.82.333
www.megaron.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης