Τα αρκετά παραπανίσια κιλά δεν αποτελούν εμπόδιο για να γίνεις σταρ στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού στην Αβάνα. Το αντίθετο, για να γίνεις μέλος ενός συγκεκριμένου χορευτικού θιάσου αυτό αποτελεί αναγκαιότητα.
Γνωστός ως Willy y Sus Voluminosas- ( Ο Γουίλι και οι Ευτραφείς Κυρίες του), ο θίασος είναι μία από τις αγαπημένες ατραξιόν του μεγαλύτερου καρναβαλιού που πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο στην Κούβα. Ο θίασος αποτελείται από μία ομάδα υπέρβαρων χορευτριών που δείχνουν με υπερηφάνεια τις στρογγυλές καμπύλες τους τις οποίες αγκαλιάζουν τα στενά πολύχρωμα κουστούμια που φορούν.
Ο ιδιαίτερος αυτός θίασος ιδρύθηκε το 2010 από τον κοινωνιολόγο και λάτρη του καρναβαλιού Γουίλι Ορτίς στην ανατολική πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα, όπου υπηρέτησε για δύο δεκαετίες ως σκηνοθέτης των τοπικών καρναβαλικών εκδηλώσεων. Εκεί παρατήρησε ότι πολλές υπέρβαρες Κουβανέζες αρνούνταν να χορέψουν δημοσίως. Δεν άργησε τότε να βάλει μπροστά για τη δημιουργία του θιάσου του, ο οποίος προκάλεσε τότε φοβερή αίσθηση στην παραδοσιακή παρέλαση.

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Ορτίς μετακόμισε στην Αβάνα όπου προσέλαβε περίπου 50 γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίες κάθε Αύγουστο θαμπώνουν το κοινό του καρναβαλιού με τις περίτεχνες χορογραφίες και την αυτοπεποίθησή τους, καθώς παρελαύνουν κατά μήκος της παραλιακής οδού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης