Μια μοναδική και ιδιαίτερη συναυλία-παράσταση θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, με αριστουργήματα της συμφωνικής μουσικής εμπνευσμένα από τη διασημότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών, τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» του μεγαλοφυούς δραματουργού William Shakespeare. Με τη θαυματουργή πένα του Shakespeare, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα καθιερώθηκαν ως αιώνιο σύμβολο της ανυπέρβλητης αγάπης που δεν λυγίζει ούτε μπροστά στον θάνατο, λαμβάνοντας την τελειότερη ίσως υπόσταση μέσα από τη συγκινητική μουσική του Tchaikovsky και το συναρπαστικό ομώνυμο μπαλέτο του Prokofiev.

Μια μαγευτική μουσικό-ποιητική βραδιά που θα παντρέψει με ασυνήθιστο τρόπο τα αθάνατα θεατρικά κείμενα του Shakespeare αλλά και του Chekhov (που έχουν κοινό άξονα το θέμα της αγάπης/ το Σαιξπηρικό μοτίβο) με μουσικά αριστουργήματα που άντλησαν έμπνευση από αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λαμπερός διεθνής θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς θα απαγγείλει επί σκηνής αποσπάσματα από τα μνημειώδη θεατρικά κείμενα που συνδέονται με έργα των κορυφαίων Ρώσων μουσουργών Piotr Ilyich Tchaikovsky, Sergei Prokofiev και Sergei Rachmaninoff.  Σολίστ στο πιάνο η γνωστή κι αγαπημένη στο ευρύ κοινό για την πολυδιάστατη μουσική της παρουσία Τατιάνα Παπαγεωργίου. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου.

Δείτε το τρέιλερ:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης