Στις 16 Μαΐου (9 μ.μ), στην Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες του χώρου του θεάτρου και της μουσικής, η Πέμη Ζούνη και ο σολίστ Ιάκωβος Κολανιάν συνομιλούν, αλληλοσυμπληρώνονται και ανακαλύπτουν κοινούς τόπους της αισθητικής και της παιδείας τους, καταθέτοντας μια μοναδική πρόταση, ένα αρμονικό πάντρεμα του Λόγου και της Μουσικής.

Ο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου μελοποιημένος από τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη είναι το έργο που άνοιξε τον δρόμο για να κοινωνήσει ο κόσμος με την Ποίηση, μέσα από παραδοσιακά, λαϊκά αλλά και κλασσικά στοιχεία της μουσικής. Η διασκευή του για κιθάρα από τον καταξιωμένο σολίστ Ιάκωβο Κολανιάν, χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό από τον Μ. Θεοδωράκη χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη διασκευή ως την πλησιέστερη στο πνεύμα του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η θεατρική  ερμηνεία των οκτώ ποιημάτων που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης εναλλάσσεται με την μουσική ερμηνεία, στη μοναδική διασκευή για κιθάρα του Ιάκωβου Κολανιάν.

Δείτε το βίντεο:

Πρόγραμμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρα Μαγιού
Πού πέταξε τ’ αγόρι μου
Να’ χα το αθάνατο νερό
Χείλι μου μοσχομύριστο
Ήσουν καλός
Βασίλεψες αστέρι μου
Γλυκέ μου εσύ δε χάθηκες
Στο παραθύρι στέκοσουν

Τα ποιήματα που δεν συμπεριλήφθηκαν στα οκτώ τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, ερμηνεύονται και από τους δύο καλλιτέχνες μαζί. Ο Ιάκωβος Κολανιάν ερμηνεύει συνθέσεις των:

Leo Brouwer (“Undiade Noviembre”)
Fernando Sor (“Largo”)
Francisco Tarrega (“RecuerdosdelaAlhambra”)
Jorge Cardoso (“Milonga”)
“Παραδοσιακό της Αρμενίας”(“Νoubar Noubar”)
Frederic Chopin (“Valse No 2”) και
J. S. Bach (“Chaconne”)

Τιμές εισιτηρίων: 20 € κανονικό | 15 € μειωμένο (φοιτητές/άνεργους/ΑμΕΑ/πολύτεκνους) |Πωλήσεις εισιτηρίων: viva.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης