O εκρηκτικός Θεόδωρος Κουρεντζής και η Ορχήστρα και Χορωδία musicAeterna της Όπερας του Περμ, προπομποί της Μεγάλης Εβδομάδας εφέτος, παρουσιάζουν το Ρέκβιεμ του Τζουζέππε Βέρντι (με ελληνικούς υπέρτιτλους) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.                        

O διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνας αρχιμουσικός και τα δύο εξαίρετα μουσικά σύνολα, την έντονη προσωπικότητα των οποίων διαμόρφωσε ο ίδιος, συμπράττουν με τέσσερις κορυφαίους λυρικούς ερμηνευτές: τη σοπράνο Zarina Abaeva, τη μετζοσοπράνο Hermine May, τον τενόρο Dmitry Popov και τον μπάσο Tareq Nazmi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μεγαλειώδες έργο για τέσσερις σολίστ, διπλή χορωδία και ορχήστρα με σολιστικά φωνητικά μέρη οπερατικών διαστάσεων που εξακολουθεί να συγκλονίζει το κοινό σχεδόν 150 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στο Μιλάνο, στον ναό του Αγίου Μάρκου.

Το Ρέκβιεμ του Βέρντι. Ένα μεγαλειώδες έργο για ορχήστρα, διπλή χορωδία και τέσσερις σολίστ. Με αφορμή δύο θανάτους, του Ροσσίνι και αργότερα του Αλεσσάντρο Μαντσόνι, που υπήρξε συγγραφέας σύμβολο για την Ιταλική επανάσταση, ο Βέρντι μελοποιεί τη νεκρώσιμη ακολουθία της Καθολικής Εκκλησίας, και συνθέτει ένα έργο οπερατικών διαστάσεων, με άριες και χορωδιακά μοναδικής ομορφιάς και δραματικότητας, όπως το συγκλονιστικό Dies Irae, με το ηχηρό τύμπανο σε αντίστιξη με ολόκληρη την ορχήστρα. Προπομπός της Μεγάλης Εβδομάδας, φέτος, το Ρέκβιεμ ανεβαίνει υπό τη διεύθυνση του εκρηκτικού Θεόδωρου Κουρεντζή και της μοναδικά σμιλεμένης ορχήστρας και χορωδίας musicAeterna.

16 /4/2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

20.30

Eισιτήρια:

15 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 22 €, 36 €, 48 €, 58 €, 68 €, 80 €

Προπώληση:

ταμεία Μεγάρου, megaron.gr, tickets.public.gr

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.megaron.gr | 210 7282 333

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης