Ο Αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Μάρεϊ συμπράττει με τον Γερμανό τσελίστα Γιαν Φόγκλερ στη μουσική παράσταση «New worlds», η οποία παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Ακρόπολη), στις 19 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπιλ Μάρεϊ γνώρισε τον Γιαν Φόγκλερ, όταν εκείνος καθόταν στη διπλανή θέση, κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης. Έτσι ξεκίνησε η μεταξύ τους φιλία και, σύντομα, το ενδιαφέρον του ενός για το καλλιτεχνικό σύμπαν του άλλου οδήγησε στην ιδέα μιας κοινής δημιουργίας.

Το «New worlds» είναι μια ξεχωριστή παράσταση, που ανανεώνει τις καλλιτεχνικές γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, αναδεικνύοντας τον πυρήνα των αμερικανικών αξιών στη λογοτεχνία και τη μουσική. Συμμετέχουν η βιολονίστρια Μίρα Γουάνγκ και η πιανίστρια Βανέσα Πέρεζ, με τις οποίες οι Μάρεϊ και Φόγκλερ συναντήθηκαν επίσης τυχαία κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παράσταση, ο αγαπημένος κωμικός Μπιλ Μάρεϊ έχει έναν ρόλο διαφορετικό από αυτούς στους οποίους τον έχουμε συνηθίσει κατά την πολύχρονη και επιτυχημένη καριέρα του στο Χόλυγουντ. Αφηγείται και ερμηνεύει συνθέσεις των Φόστερ, Γκέρσουιν και Μπερνστάιν και αποσπάσματα κλασικών Αμερικανών ποιητών και λογοτεχνών, όπως ο Γουίτμαν, ο Χέμινγουεϊ, ο Τουέιν, με τη συνοδεία του Στραντιβάριους τσέλου του Γιαν Φόγκλερ. Μια συναρπαστική συνάντηση της μουσικής και της λογοτεχνίας, από δύο μετρ.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη – Αθήνα, τηλ.: 210 3241807.

Η παράσταση παρουσιάζεται με ελληνικούς υπέρτιτλους. Τιμές εισιτηρίων: 25 έως 110 ευρώ.

Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 – εντός στοάς Πεσμαζόγλου, καταστήματα: Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, πολυχώρος Yoleni’s, Viva Kiosk στο Σύνταγμα, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, τηλεφωνικά: 210 3272000, ομαδικές κρατήσεις: 210 3222720, κρατήσεις ΑΜΕΑ: 211 7800056 (ώρες λειτουργίας: 9:00 – 17:00), ηλεκτρονικά: greekfestival.gr και viva.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης