Αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρουσίασε η Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Τη διεύθυνση της χορωδίας είχε ο Πρωτοψάλτης Αλέξανδρος Φίλης. Το μουσικό αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η χορωδία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από μια ομάδα ανθρώπων με μεράκι και αγάπη για την χορωδιακή μουσική. Εξ’ αρχής αριθμεί 25 χορωδούς που αγαπούν και τραγουδούν σχεδόν όλα τα είδη μουσικής.

Μουσική, είναι εκείνη που σκαρφαλώνει στον βράχο της αίσθησης και βουτά μέσα σε έναν απέραντο ωκεανό, τον άνθρωπο. Καταδύεται μέσα στον βυθό της ψυχής, αντιμετωπίζει τα θηρία που κρύβονται εκεί.
Η μουσική ακουμπά θαυμαστά τις χορδές του νευρικού συστήματος και τις χαλαρώνει. Κολυμπά στο νου κι άλλοτε τον ταράζει, κι άλλοτε τον γαληνεύει.
Σύντροφος της μουσικής ο στίχος. Η μουσική είναι ζωή κι ο στίχος ψυχή. Όταν ο στίχος και η μουσική αναδύονται, ο άνθρωπος είναι διαφορετικός.
Ο καλύτερος συνθέτης, που οι μαεστρικές του κινήσεις κρατούν την αρμονία του σύμπαντος, είναι ο Θεός.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι μία μορφή του μουσικού πενταγράμμου, που έχει συνδεθεί άρρηκτα με το ελληνικό στοιχείο ανά τον κόσμο. Ένας μουσικός, που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη της ποιοτικής μουσικής παγκοσμίως. Και θα μπορούσε να συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων μουσουργών που σημάδεψαν το καλλιτεχνικό στερέωμα.

Είναι ο κλασικός μουσικός, που παράλληλα είναι λαϊκός, μοντέρνος και έντεχνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Χάρη στη μελοποιημένη ποίηση του Θεοδωράκη, η Ελλάδα αποτελεί ίσως τη μοναδική χώρα στον κόσμο, στην οποία μεγάλο ποσοστό ανθρώπων συνηθίζει να ακούει μελοποιημένη ποίηση, στην καθημερινότητα του.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης