Μια επιπλέον παράσταση για τη «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 08:47
Μια επιπλέον παράσταση για τη «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων και για τις πέντε παραστάσεις της «Λουτσίας ντι Λαμμερμούρ», η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοίνωσε την προσθήκη μιας επιπλέον παράστασης, την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 18.30 στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ», το αριστούργημα του ρομαντικού μπελ-κάντο του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, αποτελεί την πρώτη ιστορική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, η οποία πραγματοποιήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η πρεμιέρα δόθηκε στο Κόβεντ Γκάρντεν την άνοιξη του 2016, προκαλώντας ιδιαίτερες συζητήσεις για τη σκηνοθετική ματιά της Κέιτι Μίτσελ, ενώ μερικούς μήνες αργότερα η παραγωγή επαναλήφθηκε στο Λονδίνο σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, όπως και την πρώτη φορά. Στην Αθήνα, η «Λουτσία» έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2018, σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εισπρακτικές επιτυχίες της σεζόν 2017/18 της ΕΛΣ.

Στη «Λουτσία» η Κέιτι Μίτσελ επιχειρεί να διεισδύσει στον κόσμο των γυναικών του 19ου αιώνα και να δει την πλοκή μέσα από τα μάτια της κεντρικής ηρωίδας. Στην επιπλέον παράσταση της 10ης Μαρτίου, τον ρόλο του τίτλου θα ερμηνεύσει η Βασιλική Καραγιάννη, τον ρόλο του Εντγκάρντο ο Γιάννης Χριστόπουλος, του Ενρίκο ο Κύρος Πατσαλίδης και του Ραϊμόντο ο Τάσος Αποστόλου. Την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ θα διευθύνει ο Πιερ Ντυμουσσό.

Η προπώληση για την επιπλέον παράσταση θα ξεκινήσει αύριο, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 09.00, στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 09.00-21.00), στα καταστήματα Public και στα Εκδοτήρια της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου). Η online προπώληση στα www.nationalopera.gr, http://tickets.public.gr & www.ticketservices.gr θα ανοίξει στις 00.01 της Πέμπτης 21/2.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 08:47