Ματαιώνεται οριστικά λόγω του κορωνοϊού το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας, που φιλοδοξούσε να κάνει θεσμό για την πόλη ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για το τριήμερο 19-21 Ιουνίου, όμως λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν τότε γύρω από την πανδημία, κρίθηκε προτιμότερο να μετακινηθεί για τις 26-27 Σεπτεμβρίου.

Τώρα ο φόβος για συνωστισμό και νέα διασπορά του κορωνοϊού, οδήγησε τη δημοτική Αρχή στην απόφαση να ματαιώσει για εφέτος τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί και επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πέραν των δυνατοτήτων μας και του πλαισίου που έχει τεθεί από την Πολιτεία, να γίνει το Φεστιβάλ με ασφάλεια, ποιότητα και μαζική συμμετοχή. Ως δημοτική Αρχή οφείλουμε να είμαστε νομότυποι σε ό,τι αφορά τη δημόσια Υγεία και την προστασία όλων μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Νεολαίας Νίκος Ζόμπολας και στη συνέχεια τόνισε:

«Ωστόσο, το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου μας είναι έτοιμο από πλευράς οργάνωσης και προετοιμασίας να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν και στόχος μας είναι να γίνει θεσμός».

Ο κ. Ζόμπολας αναφέρθηκε και στους σχεδιασμούς που γίνονται από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προχωράμε το φθινόπωρο στη θεσμοθέτηση Κέντρου Νεολαίας, στον χώρο του “Πέτρινου”, όπου κάθε δεύτερη Τετάρτη θα διεξάγονται συζητήσεις και θα αναδεικνύονται οι αναζητήσεις της νεολαίας, στο πλαίσιο της θεματολογίας του Φεστιβάλ. Είναι δεδομένο ότι θα εφαρμόζεται απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ανακοινώνει η Πολιτική Προστασία, ώστε σε προστατευμένο περιβάλλον να φιλοξενείται η νεολαία μας.

Παράλληλα, σχεδιάζεται skate event με επαγγελματίες του χώρου στην κεντρική πλατεία τις επόμενες εβδομάδες και η κατασκευή τεχνητής ράμπας. Επίσης οργανώνεται street art στα ΚΑΦΑΟ και καθαρισμός με αντι-γκράφιτι στους χώρους της πλατείας, στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης.

Επιπλέον, δημιουργείται πλατφόρμα Youth Members στην ιστοσελίδα του Δήμου για την εγγραφή των νέων της πόλης στις δράσεις του Δήμου μας, ώστε να υπάρχει διαδραστικότητα και άμεση επικοινωνία με τη δημοτική Αρχή. Θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ομιλίες, επαγγελματικός προσανατολισμός, προώθηση εθελοντισμού και προσκοπισμού, έναρξη θεσμοθετημένου διαλόγου με τη νεολαία, αθλητικές επιδείξεις, ενίσχυση δράσεων και προβολής των συλλόγων-επαγγελματιών της πόλης, δραστηριότητες για νέους και για νέους γονείς, συμμετοχή των τελειόφοιτων των Λυκείων του Δήμου, βραβεύσεις διακεκριμένων νέων της πόλης, ενώ μέσα στο διήμερο θα υπάρχει πρόγραμμα διασκέδασης με χορογραφίες και μουσική. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι εναρμονισμένες με τα αντίστοιχα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης