Έπειτα από δύο χρόνια, το επιτυχημένο project «Όπερα και Μόδα» επιστρέφει, στις 6 Ιουνίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, σε νέα μορφή και σε συμπαραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υποσχόμενο μια βραδιά γεμάτη Μαγεία.

Βασισμένο σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου, το project Όπερα και Μόδα, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου, επιχειρεί να συνδυάσει το Λυρικό Θέατρο με την Υψηλή Ραπτική με τρόπο ισότιμο και δημιουργικό προχωρώντας πέρα από τα προφανή, προκειμένου να υπογραμμίσει τον σύγχρονο χαρακτήρα και τα σημεία σύγκλισης των δύο κόσμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εφετινό θέμα επιδιώκει να θυμίσει τη δυναμική της σύμπραξης των δύο αυτών συμπάντων με ένα αποτέλεσμα εκρηκτικής ομορφιάς. Ταυτόχρονα, μέσα από το project θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό η δουλειά της Tina Kalivas, μιας διεθνώς καταξιωμένης, ελληνικής καταγωγής σχεδιάστριας κι ενδυματολόγου με εντυπωσιακή πορεία τόσο στoν χώρο της Μόδας όσο και στη βιομηχανία του Χόλιγουντ.  

Μέσα από το δρώμενο, επιχειρείται να καταδειχθεί περαιτέρω ο συνολικός σύγχρονος και διαχρονικός χαρακτήρας της Όπερας και οι πολλές, άγνωστες, ίσως, ακόμη, δυνατότητες προσέγγισης με άλλους χώρους έτσι ώστε να ανοιχτεί σε νέα πεδία και να προσελκύσει νέο, αντίστοιχα, κοινό, χωρίς εκπτώσεις στο αισθητικό επίπεδο.

Γενική ιδέα-επιμέλεια: Ίσμα Τουλάτου
Σκηνοθεσία-art direction: Κωνσταντίνος Ρήγος
Χορογραφίες: Αγάπιος Αγαπιάδης, Ελεάνα Ανδρεούδη, Γιώργος Βαρβαριώτης, Φώτης Διαμαντόπουλος, Ντανίλο Ζέκα, Όλγα Ζουρμπινά, Μαργαρίτα Κώστογλου, Γιάννης Μπενέτος, Έκτωρ Μπολλάνο, Έλτον Ντιμρότσι, Θανάσης Σολωμός, Ελευθερία Στάμου
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Γιάκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Special guest (σχεδιαστής μόδας): Tina Kalivas

Συμμετέχουν οι μονωδοί: Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), Τζίνα Φωτεινοπούλου (υψίφωνος), Ινές Ζήκου (μεσόφωνος), Άρτεμις Μπόγρη (μεσόφωνος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος)

Με το Μπαλέτο της ΕΛΣ

Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ – Αίθ. “Σταύρος Νιάρχος”
Ευριπίδου και Λ.Συγγρού Τηλέφωνο: 2130885700

6 Ιουνίου 2019

21:00

Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org και στο nationalopera.gr.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης