Η σεζόν στη Σκάλα, το περίφημο θέατρο του Μιλάνου, στη βόρεια Ιταλία, προβλέπεται να ξεκινήσει στις 4 Σεπτεμβρίου έπειτα από μια μακρά διακοπή που οφειλόταν στην πανδημία του Covid-19, ανακοίνωσε εχθές, ο διευθυντής της, ο Γάλλος Ντομινίκ Μάιερ.

Η σεζόν θα ξεκινήσει με το Ρέκβιεμ του Βέρντι, που θα παιχθεί στο Ντουόμο του Μιλάνου, τον διάσημο καθεδρικό της οικονομικής πρωτεύουσας της Ιταλίας και στη συνέχεια η παράσταση θα μεταφερθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Μπέργκαμο και στις 9 του ίδιου μήνα στην Μπρέσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές οι δύο πόλεις της Λομβαρδίας, στην περιοχή του Μιλάνου, ήταν από τις πιο πληγείσες από την πανδημία που προκάλεσε περισσότερους από 35.000 θανάτους στην Ιταλία.

Τις τρεις παραστάσεις θα διευθύνει ο διευθυντής ορχήστρας Ρικάρντο Σεγί.

Ο Ντομινίκ Μάιερ, που διορίστηκε πέρυσι στη Σκάλα αφού υπήρξε επί δέκα χρόνια διευθυντής της Όπερας της Βιένης, επιβεβαίωσε πως το θέατρο προβλέπει μια απώλεια 23 εκατομμυρίων ευρώ από έσοδα εισιτηρίων λόγω της ακύρωσης κάπου 150 παραστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβεβαίωσε ωστόσο πως δεν θα υπάρξει καμία «τρύπα» στους λογαριασμούς της Σκάλας «επειδή έχουμε λάβει βοήθεια από χορηγούς και λόγω της μείωσης του κόστους», όπως διευκρίνισε.

Το άνοιγμα του ίδιου του θεάτρου, στο Μιλάνο, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου με την Ένατη Συμφωνία του Μπετόβεν.

Η Σκάλα προβλέπει προσώρας ορισμένους περιορισμούς έως τα τέλη Οκτωβρίου –για παράδειγμα οι όπερες του Τζουζέπε Βέρντι Λα Τραβιάτα και Αΐντα, θα εκτελεστούν υπό τη μορφή κονσέρτου– πριν από μια κανονική επανάληψη των θεαμάτων τον Νοέμβριο.

Μεταξύ των πολυαναμενόμενων μουσικών εκδηλώσεων είναι ένα ρεσιτάλ του διάσημου μουσικού και διευθυντή ορχήστρας Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ που θα δοθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης