Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια και συνθέτρια Κρινιώ Νικολάου με αφορμή τη νέα δισκογραφική δουλειά της, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, μίλησε στο zougla.gr και αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η δουλειά θα έλεγα ότι είναι το απόσταγμα των εμπειριών της μέχρι σήμερα πορείας μου εμπλουτισμένη με πολλά στοιχεία της προσωπικότητας μουΗ ταλαντούχα καλλιτέχνις, το τελευταίο διάστημα έχει ηχογραφήσει και μας έχει παρουσιάσει ακόμη πέντε τραγούδια και σε λίγο καιρό όλα αυτά θα συμπεριληφθούν στην ολοκληρωμένη δουλειά της που αναμένουμε να παρουσιαστεί συνολικά.

Η πιο πρόσφατη δημιουργία της Κρινιώς είναι η «Αγάπη Πλανόδια» στην οποία έχει την τιμή να ερμηνεύει μαζί της ο αγαπημένος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, στο τραγούδι τη μουσική έχει γράψει η ίδια και στίχους η Κλέλια Χαρίση.

Η Κρινιώ Νικολάου έχει κάνει πολλές ζωντανές εμφανίσεις με τους μουσικούς της παρουσιάζοντας δικές της δημιουργίες αλλά και τραγούδια μεγάλων συνθετών που αγαπάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράφει τη μουσική σε όλα της τα τραγούδια αλλά με το τραγούδι «Κοίτα με απλά», που κυκλοφόρησε πρόσφατα έκανε αισθητή την παρουσία της και στιχουργικά αναδεικνύοντας ένα ακόμη ταλέντο της.



Tο τραγούδι «Αγάπη Πλανόδια» είναι η τελευταία σας δισκογραφική δουλειά. Πείτε μας λίγα πράγματα για αυτήν.

Η «Αγάπη Πλανόδια» είναι το πιο πρόσφατο τραγούδι που παρουσίασα πριν ένα μήνα σχεδόν, στα social media. Είναι μια συνεργασία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τον οποίο εκτιμώ και έχω τη χαρά να μοιράζομαι αυτό το τραγούδι μαζί του.

Έχετε ηχογραφήσει και παρουσιάσει ακόμη πέντε τραγούδια και σε λίγο καιρό όλα αυτά θα συμπεριληφθούν στην ολοκληρωμένη δουλειά σας που αναμένουμε να παρουσιαστεί συνολικά. Μιλήστε μας γι αυτήν τη δουλειά.

Αυτή η δουλειά θα έλεγα ότι είναι το απόσταγμα των εμπειριών της μέχρι σήμερα πορείας μου εμπλουτισμένη με πολλά στοιχεία της προσωπικότητας μου. Με άλλα λόγια σε αυτή τη δουλειά θα βρείτε τραγούδια αισιόδοξα, χαρούμενα, μελωδικά, ερωτικά αλλά και μία ιδιαίτερη διασκευή που έχω κάνει σε ένα πολύ αγαπημένο και γνωστό τραγούδι, το «Υπάρχω». Αυτή τη στιγμή ένα ακόμη τραγούδι βρίσκεται στο στούντιο…



Πείτε μας λίγα λόγια για σας. Πότε συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με το τραγούδι και τη μουσική;

Ξεκίνησα πολύ μικρή τη σχέση μου με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο, θεωρία, αρμονία, σύνθεση και λοιπά. Στην εφηβεία άρχισα να γράφω τα πρώτα μου μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια έντυνα με μουσική αγαπημένα μου ποιήματα! Το τραγούδι ήρθε αργότερα έγινε κι αυτό μια αναπόσπαστη αγάπη για μένα, έκφρασης και αναζήτησης.

Ποια ήταν τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα και ποιο είδος τραγουδιού αγαπάτε περισσότερο;

Τα πρώτα μου ακούσματα είχαν τους ήχους του Μάνου Χατζιδάκι και από αυτόν προήλθαν και οι πρώτες μου μεγάλες μουσικές επιρροές μαζί βέβαια με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο, τον Γιάννη Σπανό και όλη αυτήν τη σειρά των μεγάλων συνθετών, Ελλήνων κυρίως. Έτσι άρχισα να γράφω και τα πρώτα μου τραγούδια… είδος που αγαπώ ιδιαίτερα…η τζαζ!

Ποιο τραγούδι σας έχετε αγαπήσει περισσότερο;

Πραγματικά είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ένα τραγούδι…θα επιλέξω όμως το «Χατίρι» που συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, με τη συμβολή της αξέχαστης φωνής του Δημήτρη Μητροπάνου.

Επίσης ξεχωρίζω το «Σου κάνω ένα δώρο» το «Μείνε εδώ» και το «Η αγάπη είναι φως».

Έχετε αρκετά χρόνια στη μουσική και μαζί με αυτά πολλές επιτυχημένες συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου. Υπάρχει κάποια συνεργασία που ξεχωρίζετε;

Όλες ήταν τόσο σπουδαίες για μένα που κάποιες από αυτές μάλιστα, τις βίωσα στα πρώτα μου βήματα, ξέροντας πάντα ότι αυτό ήταν ευλογία για μένα, που δεν μπορώ πραγματικά να ξεχωρίσω καμία από αυτές! Όλες, μου δώσανε κυρίως πολλές εμπειρίες και χαρές!

Αν έπρεπε να περιγράψετε τον εαυτό σας μέσα από ένα τραγούδι ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Προσπαθώ πάντα να κοιτάω μπροστά με αισιοδοξία, όσο κι αν είναι δύσκολο αυτό κάποιες φορές θα έλεγα λοιπόν το «Κοίτα με απλά». Δηλαδή γενικά να προχωράμε με τις θετικές εμπειρίες και σκέψεις μπροστά και να μην κοιτάμε πίσω σ’ αυτά που μας βάλαν φρένα. Κάτι τέτοιο λέει και το «Κοίτα με απλά», το οποίο μάλιστα είναι και το πρώτο τραγούδι που έγραψα και τους στίχους και εντάσσεται στα καινούργια τραγούδια.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Να μπορώ πάντα να είμαι δημιουργική και αυτή η δημιουργία είτε λέγεται μουσική είτε λέγεται τραγούδι να έχει ανταπόκριση και επαφή, όπως πρέπει να έχει οποιοδήποτε είδος τέχνης!…Να ζω μέσα στη μουσική, να αγωνίζομαι πάντα με την ίδια όρεξη γι’ αυτό που αγαπώ.

Τι σας βοηθάει στη ζωή να ισορροπείτε και να ξεπερνάτε τις δυσκολίες;

 Η μουσική, η φύση, ο αθλητισμός, οι καλοί φίλοι!

Ποια είναι η γνώμη σας για τη σημερινή κατάσταση στον χώρο του θεάματος και της μουσικής στην Ελλάδα; Πόσο εύκολο είναι να χτίσει κανείς σήμερα μία καριέρα στη μουσική;

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα έχουμε αρκετές επιλογές σε όλους τους χώρους του θεάματος και ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις. Παραγωγές γίνονται συνεχώς και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που εμείς οι καλλιτέχνες αλλά και οι εταιρείες παραγωγής θεαμάτων έχουμε χρέος να το διατηρήσουμε και να το ενισχύσουμε μέσα σε αυτήν τη δίχως τέλος (δυστυχώς), περίοδο κρίσης.

Η καριέρα στη μουσική όσο και να προβάλλεται ότι είναι εύκολο να χτιστεί στις μέρες μας μέσω των εκπομπών ανάδειξης ταλέντων κλπ, θεωρώ ότι δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται!. Εάν ένας νέος καλλιτέχνης θεωρεί ότι έχει ταλέντο θα πρέπει να δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό και να χτίσει την καριέρα του σιγά σιγά με πολλή δουλειά, επιμονή, προσπάθεια.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Στα άμεσα σχέδια μου είναι ένα live στις 9 Μαΐου στο El Convento Del Arte στο Μεταξουργείο, μετά κάποια εκτός Αθήνας και η ολοκλήρωση βέβαια του μουσικού άλμπουμ.

Δείτε επίσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης