Το πασίγνωστο «Boléro» του Μορίς Ραβέλ είναι μια σύνθεση εξαιρετικά απαιτητικής συνεργασίας μεταξύ των ερμηνευτών του, καθώς το μελωδικό θέμα περνά από το ένα σόλο στο άλλο. Σε ένα εντυπωσιακό καινούργιο πρότζεκτ, δεκάδες σπουδαστές του περίφημου Juilliard School της Νέας Υόρκης -ο καθένας σε εκούσια καραντίνα στο σπίτι του- δίνουν μια «κοινωνικά αποστασιοποιημένη» ερμηνεία της κλασικής σύνθεσης. Δεν λείπουν βέβαια και διάσημοι απόφοιτοι της σχολής, όπως οι Yo-Yo Ma, Laura Linney, Patti LuPone και ο εμβληματικός βιολονίστας Itzhak Perlman.

Σε ανακοίνωση για το πρότζεκτ, διευκρίνισαν από το Juilliard School ότι τα εκατοντάδες βιντεοκλίπ γυρίστηκαν χωριστά, και στη συνέχεια ακολούθησε το μοντάζ ώστε να δώσουν μια ενιαία οπτικο-ακουστική σύνθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το “Boléro Juilliard”, συναρμολογημένο από μια ομάδα καλλιτεχνών που όλοι εργάστηκαν από απομακρυσμένα μεταξύ τους μέρη, είναι εν μέρει αφήγηση, εν μέρει κολάζ. Πάνω απ’ όλα, είναι ένα συλλογικό εγχείρημα το οποίο αιχμαλωτίζει ένα στιγμιότυπο μιας συγκεκριμένης παγκόσμιας στιγμής, αλλά και τις πιθανότητες σύνδεσης σε έναν αβέβαιο κόσμο» υπογράμμισαν. Περιέγραψαν το τελικό βίντεο ως «ένα πολύπλοκο online παζλ».

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης