Κάλεσμα της «Αυτοδιαχείρισης» για τη δημιουργία ενιαίου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 11:28
Κάλεσμα της «Αυτοδιαχείρισης» για τη δημιουργία ενιαίου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης

Σε ανακοίνωση της η «Αυτοδιαχείριση» καλεί τους εμπλεκόμενους με τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών να ενωθούν έναν ενιαίο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης.

Η ανακοίνωση:

«Η Αυτοδιαχείριση καλεί δημόσια όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να ενωθούν σε έναν Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, αυτοδιαχειριζόμενο, μη κερδοσκοπικό και ελεγχόμενο από τα ίδια του τα μέλη, ο οποίος δεν θα χρειάζεται για τη λειτουργία του κρατικές επιχορηγήσεις.

Υπάρχει ΟΣΔ στην Ελλάδα, η Αυτοδιαχείριση. Όλες οι χώρες στην Ευρώπη έχουν ΕΝΑΝ μόνον ΟΣΔ.

Η Ελληνική αγορά δεν αντέχει δύο ή περισσότερους φορείς είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής. Ο κατακερματισμός της αγοράς έχει ήδη συρρικνώσει σημαντικά τα έσοδα των δημιουργών.

Η Αυτοδιαχείριση είναι ανοικτή σε κάθε είδους συζήτηση με ΟΛΕΣ τις πλευρές, προκειμένου να γίνουν αμοιβαίες συνεννοήσεις για την επόμενη μέρα και τον τρόπο της ένωσης όλων των δημιουργών και εκδοτών μουσικής, Ελλήνων και ξένων, κάτω από την ίδια στέγη.

Ο διαρκής διχασμός μεταξύ των δημιουργών και η έλλειψη σύμπνοιας, είναι παράγοντες που ευνοούν την δημιουργία ιδιωτικών εταιρειών. Ο κίνδυνος να επαναληφθούν οι πρακτικές του παρελθόντος είναι προ των πυλών.

Η Αυτοδιαχείριση έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα σχήματα που εκπροσωπούν δημιουργούς (ΑΣΜΑ 450+, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ, ΕΥΕΔ, ΕΔΕΜ) προκειμένου να καθίσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να χαράξουμε από κοινού την επόμενη μέρα.

Ευελπιστούμε ότι θα παραμεριστούν οι όποιοι εγωισμοί και εμπάθειες και θα ορισθεί άμεσα συνάντηση».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 11:32