Αίτηση για την ένταξη της στο πτωχευτικό δίκαιο κατέθεσε η αμερικανική Gibson Brands Inc. με αποτέλεσμα η θρυλική εταιρεία που έχει προμηθεύσει κιθάρες σε αστέρια της μουσικής βιομηχανίας όπως ο B.B. King και ο Elvis Presley να περνά στα χέρια των πιστωτών της.

Η αίτηση για ένταξη στο Κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα δίνει στην επιχείρηση την ευκαιρία να συνεχίσει τις δραστηριότητες της, με την ιδιοκτησία ωστόσο να περνά στους ομολογιούχους, εξαφανίζοντας τους μετόχους που περιλαμβάνουν και τον CEO, Henry Juszkiewicz, ο οποίος βρίσκεται στα ηνία της εταιρείας για περισσότερα από 30 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των πιστωτών είναι οι Silver Point Capital, Melody Capital Partners και άλλα funds που συνδέονται με την KKR Credit Advisors.

Το χρέος της Gibson φτάνει τα 500 εκατ. δολ. και οι πιστωτές αναμένεται να διαθέσουν νέα δάνεια έως 135 εκατ. δολ. για να συνεχίσει η εταιρεία τις δραστηριότητες της, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Juszkiewicz θα παραμένει στην εταιρεία προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Gibson ιδρύθηκε το 1894 και σήμερα πουλά πάνω από 170.000 κιθάρες ετησίως σε 80 χώρες. Πουλά επίσης ακουστικά, οθόνες στούντιο και άλλα μουσικά όργανα. Συνολικά απασχολεί πάνω από 875 άτομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης