Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο ταλαντούχες παρουσίες των τελευταίων ετών στο μουσικό ελληνικό στερέωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοφιλής καλλιτέχνις έπειτα από  έναν  επιτυχημένο κύκλο συναυλιών που έδωσε  με τον Θοδωρή Οικονόμου ετοιμάζεται να ολοκληρώσει αυτήν τη «μουσική  περιπλάνηση», την Τρίτη 9 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου.

«Η παράσταση αυτή έχει περάσει την έγκριση του κόσμου…δεν την αλλάζω. Ηχογραφήθηκε ζωντανά και θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο τον Σεπτέμβριο. Δε θέλω να την πειράζω, να της αλλάζω τραγούδια. έχω κάνει βέβαια κάποιες αλλαγές από την αρχική της εκδοχή, αλλά ο κορμός κι η ουσία παραμένουν. Εμείς αλλάζουμε κι ο κόσμος που μας παρακολουθεί…κι έτσι αλλάζει κι η παράσταση μαζί μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr η Ρίτα Αντωνοπούλου με αφορμή τη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου ετοιμάζεται για ακόμη μία φορά να  ξεπεράσει τον εαυτό της καταθέτοντας ψυχή και ερμηνεία σε αυτήν τη συναυλία  και λίγο πριν την κυκλοφορία της παράστασης σε διπλό βινύλιο, θα ζήσουμε εκ νέου  τη μαγεία της και τη χημεία των δύο καλλιτεχνών που φλέγονται επί σκηνής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η συναυλία ουσιαστικά κλείνει έναν κύκλο συναυλιών που δώσατε με τον Θοδωρή Οικονόμου. Πώς ήταν αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα;

Υπέροχο. Μαγικό. Μοναδικό. Ακούγεται κάπως να το λέω, αλλά έτσι το έχω βιώσει οπότε το λέω με όλη μου την καρδιά. Από τις πιο σπουδαίες στιγμές που έχω ζήσει επί σκηνής.

Αν μπορούσατε να κρατήσετε μερικές στιγμές ποιες θα ήταν αυτές;

Δεν ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω για να είμαι ειλικρινής…έχω κάποιες στο μυαλό μου που έχουν μείνει και θα μείνουν….η μία είναι η πρώτη φορά που είπα το Σιγά μην κλάψω κι άκουσα κι είδα μετά την αντίδραση του κόσμου από κάτω κι η άλλη σε μία από τις παραστάσεις πέρυσι το καλοκαίρι που όσο έλεγα τους 7 νάνους έκανα έναν συνειρμό δικό μου και δεν κρατήθηκα κι έβαλα τα κλάματα.

Τι θα ακούσουμε στην αυλή του Μεγάρου;

Η παράσταση αυτή έχει περάσει την έγκριση του κόσμου…δεν την αλλάζω. Ηχογραφήθηκε ζωντανά και θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο τον Σεπτέμβριο. Δε θέλω να την πειράζω, να της αλλάζω τραγούδια. έχω κάνει βέβαια κάποιες αλλαγές από την αρχική της εκδοχή, αλλά ο κορμός κι η ουσία παραμένουν. Εμείς αλλάζουμε κι ο κόσμος που μας παρακολουθεί…κι έτσι αλλάζει κι η παράσταση μαζί μας.

Ακολουθεί και μια συναυλία σας στο Ηρώδειο, πάλι με τον Θάνο Μικρούτσικο. Έχω την αίσθηση ότι μ’ έναν τρόπο πάντα γυρνάτε στον Μικρούτσικο. Συμβαίνει αυτό ή ποτέ δεν «φύγατε» ουσιαστικά;

Δεν υπάρχει λόγος φυγής από μια τέτοια μουσική σχέση και συνεργασία. έχω την τύχη να έχω ταυτιστεί με το έργο του κι αυτό θα το κουβαλώ πάντα μαζί μου. Δεν έχω πρόθεση να «φύγω»! Εξάλλου όπου και να πάω, ό,τι και να κάνω πλέον όλη μου η παρουσία κι η ερμηνεία εμπεριέχουν όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας.

Αν η κόρη σας ήταν τραγούδι ποιο θα ήταν;

Η Φαίδρα του Θεοδωράκη…έτσι τη λένε.

Αν το καλοκαίρι ήταν τραγούδι ποιο θα ήταν;

Bob Marley – A lalala long

Έχετε συνεργαστεί με κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει μια συνεργασία που δεν έχετε  κάνει ακόμη και θα το θέλατε πολύ;

Αλκίνοος…το λέω παντού, θα έχει βαρεθεί να το διαβάζει…δε μπορεί κάποια στιγμή θα γίνει!

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια; (δίσκος συναυλίες)

Μετά την καλοκαιρινή μου περιοδεία, το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει το διπλό βινύλιο με την παράστασή μας με τον Θοδωρή και το περιμένω με μεγάλη αγωνία και περηφάνια! Παράλληλα ετοιμάζω νέο πρότζεκτ για τον χειμώνα και το δουλεύω συνεχώς κι είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα με δικαιώσει…και φυσικά θα αρχίσω και την κυκλοφορία νέων τραγουδιών τα οποία θα μπουν σε μία νέα δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει αργότερα. Το πρώτο από αυτά θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες μέρες και λέγεται Τα Νησιά…Στίχοι Κώστας Ουράνης και μουσική Χάρις Τσεκούρας. Το αγαπώ πολύ κι ελπίζω να σας αρέσει. Θα κυκλοφορήσει με επίσημο βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία του Άκη Χρήστου από το Ogdoo.gr και θα περιμένω τις εντυπώσεις όλων!!!

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε επίσης: Αντωνοπούλου-Οικονόμου «Χωρίς τίτλο…» στον Κήπο του Μεγάρου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης