Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα συστήνεται στο κοινό με τη συναυλία «Οδύσσεια» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 24 Οκτωβρίου 2020

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2020 η Ευρωπαϊκη Καμεράτα (Camerata Europæa) μέσα από το θέμα με τίτλο την «Οδύσσεια» δίνει στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει και να βιώσει τη μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό με έναν μοναδικό, πολυδιάστατο τρόπο. Κλασικές και παραδοσιακές μορφές ενώνονται με νέες τάσεις και προβληματισμούς συνθέτοντας ένα καινοτόμο πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Οδύσσεια είναι το ταξίδι στο κέντρο της ζωής, το εσωτερικό ταξίδι της ανακάλυψης του Εγώ. Είναι το οδοιπορικό στον κόσμο της αυτογνωσίας και των βιωμάτων. Είναι η επιστροφή στο σπίτι, η αναζήτηση, η αμφιβολία, η αλληγορία. Η αναζήτηση του χαμένου χρόνου, της αποκάλυψης και της πληρότητας. Μια μακρά περιπλάνηση στον κόσμο της δημιουργίας, της σκιώδους ύπαρξης και της συνειδητοποίησης. Στο επίκεντρο του προγράμματος είναι οι μουσικοί ήχοι και τα ηχητικά σύνολα, μέσα στα οποία εναρμονίζονται και συνυπάρχουν όλα τα άλλα στοιχεία, όπως το οπτικό, το παραστατικό και τα νέα τεχνικά μέσα. Οι καλλιτεχνικές σειρές Camerata Experimental, Camerata Mobil και το Φεστιβάλ Πολιτισμού αποτελούν τα εργαλεία που φέρνουν το θεματικό υλικό πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό κοινό.

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα θα ερμηνεύσει στις 24 Οκτωβρίου 2020, στις 19.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Λίλιαν Βουδούρη έργα των Ευανθία Ρεμπούτσικα, Σταύρο Λάντσια, Benjamin Britten και Philip Glass καθώς και θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία του Νίκου Αλευρά «Οδύσσεια-Ένα ερωτικό ταξίδι».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης