Η θρυλική μουσικός, Νταϊάν Ουόρεν έλαβε το ανθρωπιστικό βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Los Angeles Italia Film Festival για το υποψήφιο για Όσκαρ τραγούδι της με τίτλο «I’ll Fight» από το ντοκιμαντέρ RBG των Μπέτσι Ουέστ και Τζούλι Κόεν, το οποίο ερμηνεύει η Τζένιφερ Χάντσον.

Η μουσικοσυνθέτρια παρέλαβε το βραβείο την Κυριακή το βράδυ στη διάρκεια της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «I’ll Fight» η Ουόρεν αποτίει φόρο τιμής στη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και στον αγώνα της για την ισότητα των φύλων και τα πολιτικά δικαιώματα.

Στόχος της Ουόρεν ήταν να τιμήσει την ισχυρή προσήλωση και τη σημαντική καριέρα της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ με στίχους όπως: «Έτσι θα πολεμήσω, θα κάνω αυτό τον πόλεμο για σας. Θα πολεμήσω, θα σταθώ και θα σας υπερασπιστώ».

Με το τραγούδι «I’ll Fight» η Ουόρεν είναι για 10η φορά υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού. Πρώτη φορά προτάθηκε το 1988 για το τραγούδι «Nothing’s Gonna Stop Us Now» με ερμηνευτή τον Άλμπερτ Χαμόντ για την ταινία Mannequin. Ο Ουόρεν έχει κερδίσει ένα βραβείο Grammy, ένα βραβείο Emmy, μία Χρυσή Σφαίρα και τρεις συνεχόμενες χρονιές μουσικό βραβείο Billboard στην κατηγορία Τραγουδοποιός της Χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν χρειάζεται να είσαι ερωτευμένος για να γράψεις ένα καλό ερωτικό τραγούδι» ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή της στο The Hollywood Reporter. «Είμαι απόδειξη γι’ αυτό, απλά πρέπει να έχετε καλή φαντασία» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης