Συμπληρώνονται φέτος 25 χρόνια από την έκδοση και κυκλοφορία του κύκλου τραγουδιών «Μικρή πατρίδα» που συνυπέγραψαν ως στιχουργός ο Παρασκευάς Καρασούλος και ως συνθέτης ο Γιώργος Ανδρέου.

Οι δύο δημιουργοί  αποφάσισαν να γιορτάσουν το επιτυχές αυτό ταξίδι με την παρουσίαση στο κοινό των τραγουδιών του δίσκου την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021,  στις 21:00, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερμηνεύουν: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Απόστολος Κίτσος, Κορίνα Λεγάκη, Θοδωρής Νικολάου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 1996 έως σήμερα, τα τραγούδια του δίσκου αυτού (που τραγουδήθηκαν από τον Π. Θεοχαρίδη, Μ. Τσαϊρέλη, Α. Ιωαννίδη, Γ. Νταλάρα, Ε. Τσαλιγοπούλου) εξασφάλισαν τη διαχρονική αξία και παρουσία τους στη συνείδηση και στην αγάπη των φίλων του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Αν φανταστεί κανείς πως το ομότιτλο τραγούδι «Μικρή πατρίδα» έχει ερμηνευθεί ξανά και ξανά από όλους σχεδόν τους σημαντικούς Έλληνες ερμηνευτές και έχει τις περισσότερες ηχογραφημένες εκδοχές από κάθε άλλο τραγούδι τις τελευταίες δεκαετίες (Π. Θεοχαρίδης, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου, Μ. Φραγκούλης, Γ. Κότσιρας, Χ. Θηβαίος, Ε. Βιτάλη κ.α.) καταλαβαίνει γιατί ο δίσκος πλέον καταγράφεται ως ιστορικός σταθμός στην ελληνική δισκογραφία.

Η «Μικρή Πατρίδα», ωστόσο, διεκδικεί και μια ακόμη πρωτιά: την οικολογική- χειροποίητη συσκευασία του ηχογραφήματος. Η συσκευασία του δίσκου και του CD σχεδιάστηκαν από τον Ανδρέα Γεωργιάδη, ενώ ο πίνακας του εξωφύλλου φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την έκδοση από τον ζωγράφο Μηνά Καμπιτάκη.

Μια γιορτή για την επέτειο

Παρόλα αυτά, ο συγκεκριμένος κύκλος τραγουδιών δεν παρουσιάστηκε ποτέ σε συναυλίες από τους δημιουργούς του, παρότι μεμονωμένα τραγούδια του γνώρισαν τόσο μεγάλη επιτυχία.

Φέτος, συμπληρώνοντας 25 χρόνια από την έκδοσή του ο Π. Καρασούλος και ο Γ. Ανδρέου αποφάσισαν να γιορτάσουν το επιτυχές αυτό ταξίδι με την παρουσίαση στο κοινό των τραγουδιών του δίσκου.

Με τίτλο «Η Μικρή πατρίδα του Π. Καρασούλου και του Γ. Ανδρέου» παρουσιάζονται με πέντε εξαιρετικούς μουσικούς και σε ενορχήστρωση του ίδιου του συνθέτη όλα τα τραγούδια του κύκλου, ενώ στο δεύτερο μέρος της προγραμματισμένης συναυλίας οι συμμετέχοντες ερμηνευτές τραγουδούν μεγάλες επιτυχίες των δύο δημιουργών (από το Αν και το Δυο μέρες μόνο, τον Εαυτό του παιδί και τις Εφτά ζωές έως το Γράμμα στο Νίκο Γκάτσο και το Να μ’ αγαπάς).
Στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου λοιπόν πρόκειται να γιορτάσει τα γενέθλιά της για πρώτη φορά, η Μικρή πατρίδα-ένας ιστορικός δίσκος σε μια αξιομνημόνευτη βραδιά-αφιέρωμα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Τίτλος : «Η Μικρή Πατρίδα του Παρασκευά Καρασούλου και του Γιώργου Ανδρέου»
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παρασκευάς Καρασούλος& Γιώργος Ανδρέου
Ενορχήστρωση, Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Ανδρέου
Ερμηνεύουν: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Απόστολος Κίτσος, ΚορίναΛεγάκη,
Θοδωρής Νικολάου
Παίζουν : Ορχήστρα πέντε σολίστ μουσικών
Διεύθυνση Παραγωγής : Melismaevents σε συνεργασία με την Μικρή Άρκτο
Τόπος : Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου
Ημερομηνία : Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021  
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος ελεύθερη

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης