Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συνοδεία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας «Νίνα Πατρικίδου» το Σάββατο 5 Μαΐου 2018.

Από το «Αστέρι κι ευχή», το ορχηστρικό άλμπουμ που τη σύστησε στο πλατύ κοινό ως σήμερα, η Ευανθία Ρεμπούτσικα δεν έχει σταματήσει να μας στέλνει τις μελωδίες της μέσω κινηματογραφικών ταινιών, ντοκιμαντέρ, θεατρικών παραστάσεων, αλλά από μια παράλληλη πορεία και μέσα από εξαιρετικά τραγούδια.

Το νέο της εγχείρημα είναι το «Ταξίδι από ανατολή σε δύση», μια συναυλία στις 5 Μαΐου στην αίθουσα Λαμπράκη του Μεγάρου Μουσικής, με την συνοδεία της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας «ΝΠ», που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Νίνας Πατρικίδου, με μουσικά θέματα και τραγούδια μέσα από τις δικές της μουσικές, μικρές ιστορίες.

Οι μουσικές από την «Πολίτικη Κουζίνα», τον «Νοτιά», το «Αστέρι κι η ευχή» και το επικό «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, με τη συγκινητική ιστορία της κατάκτησης από την ΑΕΚ του πανευρωπαϊκού κυπέλλου, το «Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος», το οποίο παρουσιάστηκε φέτος στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και από τα «Ulak» και «Babam ve Oglum» που της έδωσε το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης συνθέτριας κινηματογράφου το 2006 από την Παγκόσμια Ακαδημία Soundtrack στην Γάνδη, θα αφεθούν στην μπαγκέτα της Νίνας Πατρικίδου και των ταλαντούχων νέων μουσικών παιδιών της Συμφωνικής Ορχήστρας. Μαζί τους οι δεξιοτέχνες μουσικοί, Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο, κανονάκι ο Πάνος Δημητρακόπουλος, ακορντεόν ο Θάνος Σταυρίδης, κρουστά ο Γιάννης Παπαγιαννούλης και guest στην ποντιακή λύρα ο Ηλίας Υφαντίδης.

Στα τραγούδια της συναυλίας τον πρώτο ρόλο θα πάρει η χορωδία της ορχήστρας που, μαζί με το σύνολο «Καλλιτεχνήματα», θα ερμηνεύσουν την αγαπημένη μας «Αλεξάνδρεια», τα «Λιμάνια» και τα υπόλοιπα τραγούδια που έχουν συμπεριληφθεί για να ενώσουν τα ηχοχρώματα της Ευανθίας με τις μνήμες του Ελληνισμού από την ανατολή ως τη δύση.

Γιατί η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα είναι ακριβώς αυτό. Ένα ταξίδι του Ελληνισμού από την Ανατολή στη Δύση, από την Πόλη και τον Πόντο, μέσα από το Αιγαίο ως την Κάτω Ιταλία. Όπως ταξιδεύει το φως…

Συντελεστές:

Την ορχήστρα διευθύνει: η Νίνα Πατρικίδου
Μουσικοί: Παιδική Νεανική Ορχήστρα «Νίνα Πατρικίδου»
Πιάνο: Ανδρέας Συμβουλόπουλος
Κανονάκι: Πάνος Δημητρακόπουλος
Ακορντεόν :Θάνος Σταυρίδης
Κρουστά: Γιάννης Παπαγιαννούλης
Ποντιακή λύρα: Ηλίας Υφαντίδης
Χορωδία: η Χορωδία της Παιδικής Νεανικής Ορχήστρας «ΝΠ» και το σύνολο «Καλλιτεχνήματα»
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Ήχος: Νίκος Βεκύρης
Διεύθυνση παραγωγής: Πάνος Α. Θεοφανέλλης
Παραγωγός: Media Arc

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Σάββατο 5 Μαΐου 2018 , στις 20.30
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (και διάλειμμα)

Tιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη : 45€ * A’ Ζώνη : 40€ * B’ Ζώνη : 35€ * Γ’ Ζώνη : 25€ * Φοιτητικό : 15€

Πληροφορίες – Προπώληση

210 72.82.333
www.megaron.gr

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής, στα καταστήματα Public και στο παρακάτω link:
https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2020&showid=4268#4268


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, 14:16