Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Μαριάν Φέιθφουλ, η οποία ασθένησε τον Απρίλιο του 2020 με μια σοβαρή μορφή του νέου κορωνοϊού, εμπιστεύθηκε στην εφημερίδα The Guardian πως δεν θα μπορέσει να τραγουδήσει ξανά εξαιτίας των επιπτώσεων της ασθένειας.

Ηλικίας πλέον 74 ετών, η Φέιθφουλ, ίνδαλμα του ροκ των Σίξτις, πέρασε περισσότερο από τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο τον Απρίλιο, αφού εκδήλωσε μια σοβαρή μορφή του Covid-19, η οποία προκάλεσε φόβους για τη ζωή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μόνο που ξέρω είναι πως βρισκόμουν σ’ ένα πολύ σκοτεινό μέρος – ήταν πιθανότατα ο θάνατος», αφηγήθηκε στη συνέντευξη, την οποία έδωσε εν όψει της κυκλοφορίας στα τέλη Απριλίου του τελευταίου άλμπουμ της που έχει τίτλο «She Walks in Beauty» και ηχογραφήθηκε σε μεγάλο μέρος πριν μολυνθεί από τον ιό.

Μολονότι είναι πλέον εκτός κινδύνου, η τραγουδίστρια εξηγεί πως «οι πνεύμονές (της) εξακολουθούν να μην πηγαίνουν καλά» και πως χρειάζεται τακτικά οξυγόνο, ενώ προσθέτει πως αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί πια να τραγουδήσει.

«Ένας γιατρός ήρθε να με δει και μου είπε πως δεν πιστεύει ότι οι πνεύμονές μου θα αποκατασταθούν ποτέ», είπε η τραγουδίστρια που ενσάρκωσε το ροκ εν’ ρολ από το Swinging London μέχρι τη νεοϋορκέζικη σκηνή της πανκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ίσως να μην μπορέσω να τραγουδήσω ξανά», πρόσθεσε η Μαριάν Φέιθφουλ, «αν συμβεί αυτό θα με τσακίσει».

Η Φέιθφουλ, η οποία έχει ξεγελάσει αρκετές φορές ως τώρα τον θάνατο από υπερβολικές δόσεις, απόπειρα αυτοκτονίας, ζωή στους δρόμους, αλκοόλ και καρκίνο, εξακολουθεί ωστόσο να ελπίζει και περιμένει πως ένα «θαύμα» θα της ξαναδώσει τη φωνή της.

Η τραγουδίστρια είπε επίσης πως ο Covid-19 της έχει αφήσει έντονη κόπωση και «απίστευτη» απώλεια βραχείας μνήμης.

«Θυμάμαι πολύ καλά το μακρινό παρελθόν. Τα πρόσφατα πράγματα είναι που δεν θυμάμαι», εξήγησε. «Δεν ξέρετε πόσο τρομερό είναι».

Η Μαριάν Φέιθφουλ είχε έρθει στο προσκήνιο σε ηλικία μόλις 17 ετών χάρη στο τραγούδι «As Tears Go By» που είχαν γράψει οι Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones. Υπήρξε επίσης ηθοποιός στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Τα προβλήματα εθισμού της στα ναρκωτικά είχαν γίνει ευρέως γνωστά, όπως και τα προβλήματα της υγείας της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης