Έχει ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών, έχει μαγέψει με τη μουσική της στις εμφανίσεις της στο εξωτερικό κι έχει σημαδέψει με τη μοναδική χροιά της τις ομορφότερες αναμνήσεις μας.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη παρουσιάζει στις 29 Ιουνίου, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ένα αφιέρωμα σε δύο αγαπημένους από κοινό και δημιουργούς δίσκους που θεωρούνται πια, κλασσικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο δίσκοι, υπογράμμισαν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο των καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα υπενθύμισαν την αξία του ποιητικού λόγου: Τα «Τραγούδια για τους μήνες» σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου (έτος κυκλοφορίας 1996)  και «Γρήγορα η ώρα πέρασε» σε μουσική Νίκου Ξυδάκη (έτος κυκλοφορίας 2006).

Τα «Τραγούδια για τους μήνες» είναι ένας κύκλος μελοποιημένων ποιημάτων των Οδυσσέα Ελύτη, Σαπφούς, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη και Μιχάλη Γκανά, αλλά και δημοτικών διστίχων σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο δίσκος «Γρήγορα η ώρα πέρασε» κυκλοφόρησε δέκα χρόνια μετά τα «Τραγούδια για τους μήνες». Ο Νίκος Ξυδάκης μελοποίησε ποιήματα της Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και ποίηση των Κώστα Καρυωτάκη,  Κ.Χ. Μύρη και Διονύση Καψάλη, ενώ συμμετέχει και ερμηνευτικά στον δίσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πρώτη φορά, οι δύο αυτοί δίσκοι – σταθμοί θα παρουσιαστούν με τη συνοδεία της Καμεράτας, με την οποία η Ελευθερία Αρβανιτάκη συναντιέται για πρώτη φορά επί σκηνής, σε μουσική διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου, υποψήφιου για Grammy, Γιώργου Πέτρου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί ο δίσκος «Γρήγορα η ώρα πέρασε» με την συμμετοχή επί σκηνής του Νίκου Ξυδάκη, ενώ το δεύτερο μέρος ανήκει στα «Τραγούδια για τους μήνες» του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στην παράσταση τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε νέα διασκευή – ενορχήστρωση ειδικά διαμορφωμένη για μεγάλο σύνολο από τον ίδιο τον συνθέτη.

    Info

    Ελευθερία Αρβανιτάκη – Δύο Σταθμοί

    Ωδείο Ηρώδου Αττικού

    29 Ιουνίου, 21:00

    Μαζί της οι μουσικοί της Καμεράτας Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής

    Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

    Συμμετέχει ο Νίκος Ξυδάκης

    Ενορχηστρώσεις:

    Δημήτρης Παπαδημητρίου, “Τραγούδια για τους μήνες”

    Νίκος Πλατύραχος, “Γρήγορα η ώρα πέρασε”

    Σολίστες:

    Θωμάς Κωνσταντίνου, λαϊκά έγχορδα

    Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο

    Κώστας Μερετάκης, λαϊκά κρουστά

 Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 60€ • Ζώνη Α΄ 50€ | Ζώνη Β΄ 40€ | Ζώνη Γ΄ 30€ • Ανω Διάζωμα 25/20/15€ • Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 16/12€ • ΑμεΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης