Η 76η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε με μια σαφώς μουσική νότα τη Δευτέρα με την εμφάνιση του supergroup της K-pop, BTS, το οποίο είχε ενθαρρυντικά λόγια για τους νέους που είναι αντιμέτωποι με την πανδημία του Covid-19.
 
Οι εργασίες άρχισαν ξεκίνησε με τη «SDG Moment» (Sustainable Development Goals Moment) εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για να τονίσει πώς μια «βαθιά άνιση αντίδραση στην πανδημία» δημιουργεί ανάκαμψη δύο επιπέδων που επηρεάζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030.
 
Στόχος της Γενικής Συνέλευσης αυτή την εβδομάδα είναι να «υπογραμμίσει την ανάγκη για μεγαλύτερη επείγουσα ανάγκη και τη φιλοδοξία για τον τερματισμό της πανδημίας και την εξασφάλιση δίκαιης και πράσινης ανάκαμψης» καθώς και την επιτάχυνση της εφαρμογής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «SDG Moment», ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, απηύθυνε την εναρκτήρια ομιλία και στη συνέχεια ανέβηκαν στο βήμα τα μέλη του βραβευμένου με Grammy συγκροτήματος της K-pop, μίλησαν και παρουσίασαν βίντεο του τραγουδιού τους «Permission to Dance» που γυρίστηκε νωρίτερα στο αμφιθέατρο, στο οποίο διεξάγεται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στον διάδρομο και στον εξωτερικό χώρο.
 
«Άκουσα οι άνθρωποι που είναι στην εφηβεία και στα 20 τους έτη σήμερα να χαρακτηρίζονται χαμένη γενιά το Covid, να λέγεται ότι έχουν χάσει τον δρόμο τους σε μια εποχή που χρειάζονται τις πιο διαφορετικές ευκαιρίες και πρέπει να δοκιμάσουν νέα πράγματα» δήλωσε ο αρχηγός του γκρουπ RM. «Νομίζω όμως ότι είναι υπερβολή να πούμε ότι έχουν χαθεί μόνο και μόνο επειδή τα μονοπάτια, στα οποία βαδίζουν δεν είναι ορατά από μάτια των μεγάλων».
 
Το μέλος των BTS, Jimin είπε ότι οι φωτογραφίες που μοιράστηκαν με το συγκρότημα νέοι σε όλο τον κόσμο, που τους δείχνουν να ζουν υγιείς και δραστήριες ζωές αντικρούουν την ιδέα ότι το μέλλον τους έχει καταστραφεί από την Covid-19.
 
«Δεν φαίνονται χαμένοι» είπε. «Φαίνονται να βρίσκουν νέο θάρρος και να αναλαμβάνουν νέες προκλήσεις» τόνισε.
 
«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ σήμερα» τόνισε ο RM στην αρχή της ομιλίας του. «Είμαστε οι BTS, διορισμένοι ειδικοί προεδρικοί απεσταλμένοι της Δημοκρατίας της Κορέας. Είμαστε εδώ σήμερα για να μοιραστούμε τις ιστορίες των μελλοντικών μας γενεών. Πριν φτάσουμε εδώ ρωτήσαμε νέους έφηβους και 20χρονους σε όλο τον κόσμο για τα δύο τελευταία χρόνια και τον κόσμο στον οποίο βρίσκονται σήμερα».
 
«Πιστεύουμε ότι αντί για “χαμένη γενιά”, ένα πιο κατάλληλο όνομα θα ήταν η “γενιά καλωσορίσματος”. Γιατί αντί να φοβάται την αλλαγή, αυτή η γενιά λέει “Καλώς ήρθατε!”. Και συνεχίζει να προχωράει».

Οι BTS ανέφεραν επίσης τη σημασία του εμβολιασμού και έκλεισαν την ομιλία τους με μια ελπιδοφόρα νότα: «Νομίζουμε ότι η μέρα που θα συναντηθούμε ξανά πρόσωπο με πρόσωπο δεν είναι μακριά. Πιστεύουμε ότι κάθε επιλογή που κάνουμε είναι η αρχή της αλλαγής. Ελπίζουμε ότι σε αυτόν τον νέο αναδυόμενο κόσμο μπορούμε όλοι να πούμε ο ένας στον άλλον: “Καλώς ήρθατε!”».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης