Το κενό που άφησε η «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ έρχεται να καλύψει η «Αυτοδιαχείριση», ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων που ιδρύθηκε και λειτουργεί από καλλιτέχνες.

«Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ / autodia εγκαινιάζει έναν δημιουργικό διάλογο γύρω από αυτήν τη δυναμική σχέση ανάμεσα στον πνευματικό δημιουργό και την κοινωνία, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συνθέτες και στιχουργούς, τους φορείς και τους επιχειρηματίες, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη δραστηριότητά της, σε ένα νέο πλαίσιο εμπιστοσύνης και συνεργασίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όμως η πρωτοβουλία αυτή συναντά διάφορους σκοπέλους, με τελευταία τις δικαστικές εμπλοκές, που αναμένεται να κριθούν οριστικά από το Συμβούλιο της επικρατείας στις αρχές του Φεβρουαρίου, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού να αισιοδοξεί πάντως για το παρόν και το μέλλον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, ο οργανισμός από το 2017 αποτελεί  τακτικό μέλος της CISAC, της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης για τα Εκτελεστικά Δικαιώματα, ενώ διαθέτει όλη την απαραίτητη τεχνική υποδομή για τη λειτουργία της. 

«Η εμπιστοσύνη της CISAC και της BIEM προς την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ / autodia επιβραβεύει τις προσπάθειες του Διοικητικού της Συμβουλίου να μπορέσει ο Οργανισμός να καταστεί παγκοσμίως μια αληθινά αξιόπιστη εναλλακτική λύση στην είσπραξη των Πνευματικών Δικαιωμάτων για τους συνθέτες και τους στιχουργούς στην Ελλάδα», αναφέρεται σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέλος του Δ.Σ. της «Αυτοδιαχείρισης», στιχουργός-συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης απευθύνει κάλεσμα μέσω του zougla.gr σε όλους τους καλλιτέχνες να γνωρίσουν τον Οργανισμό, ο οποίος εγγυάται την διαχείριση και την απόδοση του αντιτίμου των πνευματικών τους δικαιωμάτων, ενώ στηλιτεύει ορισμένες «πρωτοβουλίες» που στόχο έχουν να διασπάσουν, όπως λέει, τη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Δείτε το βίντεο-κάλεσμα του Νίκου Ζούδιαρη:

 

 

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης