Με δύο ιδιαίτερες και πρωτότυπες συναυλίες συμμετείχε η Εθνική Λυρική Σκηνή στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 12.30 το μεσημέρι οι υπέροχες φωνές της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πλημμύρισαν τον Σταθμό του Μετρό Συντάγματος, εντυπωσιάζοντας τους εκατοντάδες επιβάτες που βρέθηκαν εκεί. Η Παιδική Χορωδία σε διεύθυνση Μάτας Κατσούλη, με τον Νίκο Βασιλείου στο πιάνο, ερμήνευσε έργα των Ροσσίνι, Σούμαν, Μέντελσον, Κουρουπού κ.ά. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της εταιρίας Σταθερές Συγκοινωνίες Α. Ε.

Στις 21.30 το βράδυ, η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινίασε τη συνεργασία της με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με μια μοναδική συναυλία στην βεράντα του 4ου ορόφου του νέου κτηρίου του ΕΜΣΤ, στο πρώην εργοστάσιο του Φιξ. Οι μονωδοί Αγγελική Καθαρίου, Έλενα Κελεσίδη, Χρήστος Κεχρής, Νίκος Κοτενίδης, Διονύσης Σούρμπης, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Γιάννης Χριστόπουλος, ερμήνευσαν αποσπάσματα από όπερες και τραγούδια του 20ου αιώνα, και συγκεκριμένα έργα των Μπρίττεν, Στραβίνσκι, Ραχμάνινοφ, Βλασόφ, Ραβέλ, Μπέρνσταϊν, Αν, Ντυπάρκ. Στο πιάνο τους συνόδευσε η Σοφία Ταμβακοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης