Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Νίκος Οικονόμου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιγράφοντας τη Φύση, αντιγράφουμε τους Νόμους της. Και έτσι, από ένα κολοκύθι, μπορεί να δημιουργηθεί μια… «παγκόσμια κιθάρα»!

Το zougla.gr βρέθηκε στο εργαστήριο του Φυσικού-Οργανοποιού Γιάννη Κουκουρίγκου. στο Σιδηροχώρι Σερρών και εξακρίβωσε τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται, βάσει μιας ολόκληρης φιλοσοφίας, τα πιο ποιοτικά μουσικά όργανα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, ακολουθώντας τις αναζητήσεις της ζωής του αλλά και την επιστήμη που σπούδασε, ο πεπειραμένος κατασκευαστής-ερευνητής μουσικών οργάνων, επινόησε και την «παγκόσμια κιθάρα», δηλαδή μια κιθάρα με εξαιρετική μουσική απόδοση, που φέρει στοιχεία από την Ισπανία, την Ελλάδα την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ!

«Είναι ένα όργανο που γράφει ήδη Ιστορία και έχει πολύ μέλλον», εκτιμά, περιγράφοντας στο zougla.gr και τον τρόπο που την εμπνεύστηκε. 

Η κιθάρα έχει ήδη δοκιμαστεί από σπουδαίους καλλιτέχνες, ενώ θα παρουσιαστεί σύντομα σε ειδική εκδήλωση στην Ιαπωνία. 

Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της όμως δεν σταματά εδώ. Η κιθάρα έχει μελετηθεί από το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Ρεθύμνου, αλλά και το Πολυτεχνείο του Μονάχου! Από εκεί, θα ταξιδέψει στη Βιέννη, όπου θα ολοκληρωθεί μια διδακτορική διατριβή για αυτό το όργανο!

«Αντιγράφοντας τη φύση φτάνεις κοντά στην Αλήθεια», καταλήγει ο Γιάννη Κουκουρίγκος…

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης