Πάνω από 250 μέλη νεολαιών ποντιακών οργανώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά βρέθηκαν για τρεις μέρες στο Μόντρεαλ παρακολουθώντας μια δέσμη δράσεων που εκτεινόταν από σεμινάρια για χορούς, τραγούδια και στολές έως ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι το βράδυ του Σαββάτου, με τη συμμετοχή 500 ομογενών.

Και, επιπλέον, την εγγραφή (σε στούντιο) ενός νέου ποντιακού τραγουδιού, στους στίχους και στην σύνθεση του οποίου συνεισέφεραν όλες οι ομάδες, στις τρεις μέρες της παρουσίας τους στο Μόντρεαλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων του Μόντρεαλ «Εύξεινος Πόντος» Λευτέρης Μιχαηλίδης και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά Κώστας Τσιλφίδης  καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους, τους μουσικούς και τα παιδιά, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ και τους συμβολισμούς του. Και ευχαριστώντας όλους όσοι εθελοντικά δούλεψαν ώστε αυτή η συνάντηση της ποντιακής νεολαίας να στεφθεί με επιτυχία.

«Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ, τα σεμινάρια, οι ανοικτές εκδηλώσεις, οι συζητήσεις που έγιναν, θα έλεγα ότι ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας», είπε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος που μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του «Εύξεινου Πόντου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρούσες και οι αντιδήμαρχος Μόντρεαλ Μαίρη Ντέρος και η βουλευτής στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά Εμμανουέλα Λαμπροπούλου.

Πηγή: greekpost.ca

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης