Η Έλλη Πασπαλά έχει ερμηνεύσει με την αισθαντική φωνή της μερικά από τα πιο αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια. Εφέτος το φθινόπωρο όμως κάνει βουτιά στη μεγάλη μουσική παράδοση της jazz, της μουσικής που άνθισε στην καρδιά της Αμερικής.

Μια παράσταση με αφετηρία την jazz μάς υπόσχεται η Έλλη Πασπαλά προσεγγίζοντας τη μουσική των βιρτουόζων των μουσικών οργάνων, που οδήγησε μεγάλους συνθέτες όπως ο Cole Porter και ο George Gershwin να γράψουν τραγούδια με jazz χροιά που παραμένουν εμβληματικά και αγαπημένα μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκρηκτική, όσο και μελαγχολική, η jazz μιλά με τρόπο μοναδικό για ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα, από την πιο βαθιά λύπη μέχρι την πιο ξέφρενη χαρά. Αυτά τα τραγούδια σφράγισαν με τις φωνές τους θρύλοι όπως η Billie Holiday, η Ella Fitzgerald, η Nina Simone, o Nat King Cole και ο Frank Sinatra.

Η Έλλη Πασπαλά, γεννημένη στη Νέα Υόρκη, κουβαλάει ζωντανούς μέσα της αυτούς τους θησαυρούς της αμερικάνικης μουσικής.

Στη μουσική σκηνή Πειραιώς 131 τα Σάββατα 19, 26 Οκτωβρίου, και 2, 9 Νοεμβρίου, η Έλλη Πασπαλά μαζί με τον David Lynch στα σαξόφωνα και κρουστά, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο κοντραμπάσο και τον Βασίλη Ποδαρά στα τύμπανα θα μας μεταφέρουν σε αυτήν την εποχή που δεν τελείωσε ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια προγράμματος: Ευανθία Ρεμπούτσικα – Λίνα Νικολακοπούλου.

Πειραιώς 131 – Μουσική Σκηνή

Σάββατο    22:00

19 Οκτωβρίου 2019 – 9 Νοεμβρίου 2019

Εισιτήρια

Ορθίων: 10€

Καθήμενων: Α’ ζώνη 20€, Β’ ζώνη 15€

Προπώληση: viva.gr και 210-3450922

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης