Πέθανε, λίγες μέρες πριν τα 85α γενέθλιά της, η διάσημη Ιταλίδα σοπράνο Μιρέλλα Φρένι. H Μιρέλλα Φρένι υπήρξε μία από της μεγαλύτερες τραγουδίστριες της γενιάς της, αναφέρει το εξειδικευμένο περιοδικό Opera News, χαρακτηρίζοντας της ως μία καλλιτέχνιδα που τίμησε το λυρικό ρεπερτόριο θεσπίζοντας πρότυπα σχεδόν με κάθε ερμηνεία της. Παράλληλα αναφέρει ότι η Φρένι υπήρξε μία νηφάλια και ανεπιτήδευτη γυναίκα που φαινόταν ανεπηρέαστη από τη σπουδαία αναγνώριση που της επιφυλάχθηκε.

«Σε μια καριέρα πενήντα ετών, κατέκτησε ακροατήρια, συναδέλφους και κριτικούς και δεν απέκτησε εχθρούς. Η γοητεία της, η αμεσότητα της και η ειλικρίνεια της, έκαναν όλους να χαίρονται στην επιτυχία της», αναφέρει το operanews.com. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της, η Μιρέλλα Φρένι πέθανε την Κυριακή στο σπίτι της στη Μοντένα, στην Ιταλία. Ο θάνατός της επήλθε «έπειτα από μακρά εκφυλιστική ασθένεια και μία σειρά από εγκεφαλικά επεισόδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φρένι έκανε το οπερετικό της ντεμπούτο το 1955 ως Μικαέλα στον Κάρμεν του Μπιζέ. Η διεθνής της καριέρα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και το 1961 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Η Ιταλίδα σοπράνο εξελίχθηκε σε μία από τις αγαπημένες ερμηνεύτριες του Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. Το 1965 εμφανίστηκε στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης. Κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ερμήνευσε Βέρντι και Πουτσίνι, ενώ το 1975 πρωταγωνίστησε στο Madama Butterfly δίπλα στον Πλάθιντο Ντομίνγκο, με τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν να διευθύνει. Έδωσε την τελευταία της παράσταση το 2005, μετά τον θάνατο του συζύγου της Νικολάι Γκιαούροφ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης