Οι Daft Punk, το θρυλικό ντουέτο από το Παρίσι που έχει γίνει διάσημο για μερικές από τις πιο γνωστές χορευτικές και ποπ επιτυχίες όλων των εποχών, διαλύθηκαν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση έγινε μέσω ενός βίντεο οκτώ λεπτών, με τον τίτλο “Epilogue” (Επίλογος), που περιλαμβάνει πλάνα από την ταινία τους, “Electroma” (2006).

Δείτε το βίντεο-επίλογο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Την είδηση της διάλυσης επιβεβαίωσε σε διεθνή ΜΜΕ ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις των Daft Punk, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους ακριβείς λόγους και τις συνθήκες που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Οι Daft Punk ιδρύθηκαν το 1993 από τους Γκι-Μανουέλ ντε Ομέμ-Κριστό και Τομά Μπανγκαλτέ. Το ντουέτο απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως μέρος του κινήματος της γαλλικής house μουσικής, με συνεχόμενη επιτυχία τα επόμενα χρόνια. Η μουσική τους διανθίζεται από φανκ, techno, disco, ροκ και synthpop επιρροές. Είναι γνωστοί για τις μεταμφιέσεις που συμβαδίζουν με τη μουσική τους: διακοσμητικά κράνη και γάντια που θυμίζουν ρομπότ στις περισσότερες από τις δημόσιες εμφανίσεις τους από το 2001.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικές από τις διάσημες επιτυχίες τους που τους ανέβασαν στην κορυφή είναι τα “One More Time” και “Harder, Better, Faster, Stronger”, ενώ έχουν δουλέψει και στο soundtrack της ταινίας Tron: Legacy.

 

 

Το 2013 κυκλοφόρησαν το Random Access Memory, το τελευταίο τους άλμπουμ, που έγινε μεγάλη επιτυχία, ενώ το single “Get Lucky” πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα και έδωσε στο ντουέτο δύο βραβεία Γκράμι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης