«Σύσσωμοι οι δικαιούχοι του GEA (GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ), μουσικοί, ερμηνευτές-τραγουδιστές και παραγωγοί, με αυτήν την επιστολή θέλουν να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των πνευματικών δημιουργών για έναν μοναδικό Ενιαίο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η GEA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες δημοσιεύματα και ανακοινώσεις.

Το πνευματικό δικαίωμα σε κρίση στην Ελλάδα αφορά όλους μας.

Σύσσωμοι οι δικαιούχοι του GEA (GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ), μουσικοί, ερμηνευτές-τραγουδιστές και παραγωγοί, με αυτή την επιστολή θέλουν να εκφράσουν την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των πνευματικών δημιουργών για έναν μοναδικό Ενιαίο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασφαλώς όλοι συμφωνούμε ότι το ιδεατό, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τη διεθνή πρακτική, είναι η ενιαία είσπραξη του πνευματικού και συγγενικού δικαιώματος δημόσιας εκτέλεσης μουσικής.
Ευελπιστούμε οι δικαιούχοι του πνευματικού δικαιώματος να αποκτήσουν άμεσα την ενότητα που αποκτήσαμε με πολυετείς αγώνες εμείς, οι δικαιούχοι του συγγενικού δικαιώματος, μουσικοί, τραγουδιστές και παραγωγοί. Έτσι δημιουργήθηκε ο GEAhttps://www.geamusic.gr/, ο μόνος ενιαίος, Mη κερδοσκοπικός, αυτοδιοικούμενος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης για την είσπραξη του συγγενικού δικαιώματος.
Τώρα, ευχή μας είναι η ένωση όλων των δικαιούχων πνευματικού δικαιώματος, Ελλήνων και ξένων, σε έναν Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, Ανεξάρτητο, Αυτοδιοικούμενο, Mη Κερδοσκοπικό, που θα διαχειρίζεται και θα διανέμει μόνος του όλα τα έσοδα του πνευματικού δικαιώματος από όλες τις χρήσεις των έργων τους.
Εφόσον δημιουργηθεί ένας τέτοιος ενιαίος φορέας πνευματικού δικαιώματος και υπάρξει ανάγκη και κοινή θέληση, ο GEA θα μπορούσε να εισφέρει στην κοινή προσπάθεια το μηχανισμό του για την είσπραξη της δημόσιας εκτέλεσης και μόνο.

Ως δικαιούχους, μας ενώνει η επείγουσα ανάγκη της προστασίας μας απέναντι σε κερδοσκοπικούς και μη αυτοδιοικούμενους φορείς νεφελώδους νομιμότητας.

Για τους μουσικούς, ο Οργανισμός ΑΠΟΛΛΩΝ
Για τους ερμηνευτές-τραγουδιστές, ο Οργανισμός ΕΡΑΤΩ
Για τους παραγωγούς, ο Οργανισμός GRAMMO

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης