Η νέα σούπερ σταρ της ποπ έχει πολλά κοινά με την καλλιτέχνιδα-είδωλο από τον Καναδά.
Στο τελευταίο τεύχος του «Rolling Stone», η Ολίβια Ροντρίγκο και η Αλάνις Μορισέτ μοιράζονται το εξώφυλλο και παίρνουν συνέντευξη η μία από την άλλη.
Οι τραγουδίστριες συζητούν για τη φήμη, την ερωτική απογοήτευση και πολλά άλλα, στο πλαίσιο του αφιερώματος του περιοδικού «Musicians on Musicians».
 «Θυμάμαι ότι εντυπωσιάστηκα τρομερά όταν ήμουν 13 ετών στο αυτοκίνητο με τους γονείς μου και άκουσα το “Jagged Little Pill”», λέει η Ροντρίγκο για την επιτυχία της θρυλικής τραγουδίστριας-τραγουδοποιού.
«Θυμάμαι ότι άκουσα το “Perfect” και είπα: “Ω, Θεέ μου!”. Είπα στον καθηγητή Μουσικής λίγες μέρες μετά: “Μπορείτε να γράψετε τέτοια τραγούδια; Απλώς είδα τη μουσική και τη σύνθεση τραγουδιών με εντελώς διαφορετική ματιά”».


 
Μιλώντας για το πώς γράφει μουσική, η Mορισέτ λέει: «Δεν ξέρω ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείς όταν γράφεις τραγούδια. Εγώ όταν γράφω για πρώτη φορά, είναι μόνο για τον εαυτό μου. Είμαι μόνη μου σε ένα δωμάτιο. Και μετά, όταν κοινοποιείται δημόσια, δεν είναι πλέον δικό μου. Εξακολουθεί να είναι η ιστορία μου και με ενδιαφέρει πραγματικά όταν ακούω ερμηνείες άλλων ανθρώπων γι’ αυτή, γιατί μερικές φορές ταιριάζουν απόλυτα με αυτό που ήταν η εμπειρία μου. Άλλες φορές δεν έχει καμία σχέση με το πώς προέκυψε. Αλλά η διαδικασία αρχίζει με το να είναι πολύ προσωπικό».
Η Ολίβια Ροντρίγκο σημειώνει: «Προσπαθώ να γράφω κάθε μέρα. Ακολουθώ τον ίδιο τρόπο. Γράφω αποκλειστικά για τον εαυτό μου. Νομίζω ότι, αν προσπαθήσω να καθίσω στο πιάνο και σκέφτομαι ότι θα γράψω ένα τραγούδι που θα αρέσει σε όλους και έχει απήχηση στον κόσμο, δεν θα είναι καλό».
Το άλμπουμ «Jagged Little Pill» της Αλάνις Μορισέτ ήταν σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένο από θλίψη και θυμό μετά το τέλος μιας σχέσης, όπως και το ντεμπούτο άλμπουμ «SOUR» της Ολίβια Ροντρίγκο.
«Νομίζω ότι η αίσθηση πως ραγίζει η καρδιά είναι τόσο οικουμενική – το συναίσθημα που νιώθουν πολλοί άνθρωποι. Ποτέ δεν ένιωσα τόσο βαθιά θλίψη όσο όταν ήμουν πραγματικά, πραγματικά συντετριμμένη», λέει η Ροντρίγκο.
«Νομίζω ότι η αγάπη, ο θυμός και ο πόνος είναι ενέργειες που κινούν τον κόσμο. Ανοίγουν τα πράγματα – αρχίζουν να κινούνται ξανά τα ρεύματα, αν κάτι κολλήσει», τονίζει η Αλάνις Μορισέτ και ως συμβουλή στη Ροντρίγκο, όσον αφορά στη διαχείριση της φήμης, επισημαίνει ότι αυτό που θα άλλαζε είναι ότι θα είχε περισσότερους φίλους γύρω της, περισσότερη συναισθηματική στήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης