Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στην Ελευσίνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, 16:41
Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στην Ελευσίνα

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι ο ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και συλλέκτης Μάνος Ελευθερίου έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στις καρδιές μας και στον ελληνικό πολιτισμό. Στενοί δεσμοί, πολύχρονη φιλία και πάρα πολλά τραγούδια, από το ξεκίνημά του, συνδέουν τον Γιώργο Νταλάρα με τον Μάνο. Μαζί με τον καλό του φίλο και συνεργάτη Μίλτο Πασχαλίδη, ετοίμασαν και παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών με τα ωραιότερα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου.

Μάνος Ελευθερίου μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες των τελευταίων 50 χρόνων. Από τον "Άγιο Φεβρουάριο" του Δήμου Μούτση στα "Λαϊκά" του Μίκη Θεοδωράκη, από τη "Θητεία" του Γιάννη Μαρκόπουλου στο "Κάτω απ’ τη μαρκίζα" του Γιάννη Σπανού, από το "Ελεύθεροι κι ωραίοι" του Σταύρου Κουγιουμτζή στον "Άμλετ της σελήνης" του Θάνου Μικρούτσικου και το "Είν’ αρρώστια τα τραγούδια" του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την  Ασπασία Στρατηγού, που θα τραγουδήσει μερικά από τα ωραιότερα λαϊκά του Μάνου, συνοδεύουν εννέα εξαιρετικοί μουσικοί που "ντύνουν" τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους: Γιώργος Παπαχριστούδης – πιάνο, Γιώργος Μάτσικας και Βασίλης Κορακάκης – μπουζούκι, Χρήστος Ζέρβας – κιθάρα, Θανάσης Σοφράς – μπάσο, Θύμιος Παπαδόπουλος – πνευστά, Μάνος Γρυσμπολάκης – ακορντεόν, Στράτος Σαμιώτης- κρουστά, Δημήτρης Γκαβαρδίνας – τύμπανα.

Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Παπαχριστούδης
Σχεδιασμός ήχου- ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, Βαγγέλης Κουλούρης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2019
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Παραλία Ελευσίνας (Κανελλοπούλου και Δραγούμη)

16 Σεπτεμβρίου 2019
20:30

Εισιτήρια

Γενική Είσοδος: 12€, μειωμένο: 5€
Κάρτες διαρκείας:
Ομαδική (έως 4 άτομα) 120€
Ατομική 40€,
Μειωμένη 30€, ισχύουν από 28/08- 24/09 και μόνο για τις αναγραφόμενες σε αυτήν παραστάσεις. Κάθε κάρτα παρέχει στον κάτοχό της το δικαίωμα διακεκριμένης θέσης.

Το προνόμιο της διακεκριμένης θέσης δεν ισχύει αν προσέλθετε μετά τις 20.30

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, 16:44