Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019, 14:35
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη

Με μια δωρεάν συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη και με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αποχαιρετά το καλοκαίρι και υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική περίοδο.

Ο κόσμος που θα κυκλοφορεί στην πλατεία ανάμεσα στα δύο κτήρια του Μεγάρου, δίπλα στη θάλασσα, και που θα κάθεται κάτω ή στα σκαλιά απολαμβάνοντας τη βραδιά, θα θυμηθεί τραγούδια του αγαπημένου συνθέτη από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του και θα τα σιγοτραγουδήσει μαζί με τον Μανώλη Μητσιά, τον Δώρο Δημοσθένους, τον Χρήστο Παπαδόπουλο και τη Μαρία Κηλαηδόνη, συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας.

Παράλληλα θα προβάλλεται σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ο οποίος μάλιστα είχε ιδιαίτερο δεσμό με την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς σ’ αυτήν πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια, τη δεκαετία του ’60, σπουδάζοντας στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης σημάδεψε με τα τραγούδια του, αλλά και με την ίδια του τη ζωή, το ήθος και τη μοναδική προσωπικότητά του, τα «καλύτερα χρόνια» πολλών γενεών του τόπου μας. Αγαπήθηκε από όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις χωρίς καμιά διάκριση, γιατί κι εκείνος αγάπησε όλους τους ανθρώπους αδιακρίτως και μίλησε με αλήθεια και αμεσότητα για τα μικρά και τα μεγάλα τους όνειρα, μέσα από τα τραγούδια του. Τώρα που δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, βρίσκεται στις ψυχές μας για πάντα.

Το Πάρτι

Το περίφημο Πάρτι στη Βουλιαγμένη ήταν η πρώτη μεγάλη συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη, τον Ιούλιο του 1983. Συγκέντρωσε πάνω από 70.000 άτομα, για κάποιους κοντά 100.000, έχει μείνει στην ιστορία ως το ελληνικό Woodstock. Παρέα του έκαναν εκείνο το βράδυ ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιώργος Νταλάρας, η Αφροδίτη Μάνου και η Μαντώ.

Ένα πάρτι λίγο διαφορετικό, αφιερωμένο σε εκείνον, θα διοργανωθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η είσοδος είναι δωρεάν για όσους θέλουν να τιμήσουν τον αγαπημένο «φτωχό και μόνο καουμπόι».

Info:

Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη
«Τα καλύτερά μας χρόνια»

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 21.00

Πλατεία ανάμεσα στα δύο κτήρια του Μεγάρου

Είσοδος ελεύθερη

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019, 14:35