Έξι ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου 2020!

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συνεχίζει τη δημιουργική πορεία του και σας καλεί να συνδεθείτε στο μαγικό online σύμπαν του. Δείτε σήμερα το βράδυ στις 22.00 την τελευταία συναυλία των Στέρεο Νόβα.

Θα ήταν κάπως άδικη σύγκριση να επιλέξεις την καλύτερη συναυλία, των τελευταίων πέντε ετών, του Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αλλά εάν παίζαμε αυτό το παιχνίδι, το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότεροι θα επέλεγαν τη συναυλία των Στέρεο Nόβα, εκείνη την ηλεκτρ(ον)ική βραδιά, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μια Δευτέρα του Ιουνίου 2018. Το θρυλικό encore που χορεύαμε ξέφρενα, τραγουδώντας «Μικρό αγόρι, πάλι τρέχεις μόνο, πιο γρήγορα απ’ το μυαλό, πιο γρήγορα απ’ το νόμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια συναυλία που τα είχε όλα, πρόσωπα που είχες να δεις χρόνια, μαζί με νέα, απίστευτο ρυθμό, νοσταλγία, ανατριχιαστικές εκτελέσεις, σωστή ισορροπία παλιών και νέων κομματιών, 2018 μαζί με 90s, αδρεναλίνη, χορό, συγκίνηση. Εικόνες από τη φύση και το αστικό τοπίο γυρισμένες σε διάφορες τοποθεσίες της Ελλάδας, αστέρια και πλανήτες, τροχιές σωματιδίων, αρμονία και αντανάκλαση, στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τον Νίκο Πατρελάκη, ο οποίος σκηνοθέτησε ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά τα visuals που συνόδευσαν τη μουσική των Στέρεο Νόβα με την ομάδα του Special Digital στα computer graphics και animations.

Δείτε τη συναυλία εδώ

Ίδρυμα Ωνάση

Για δωδέκατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του.

Σήμερα η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη προσεγγίζει την εικόνα της Παιδείας κατά την περίοδο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού με την ομιλία της Ελένης Κουρμαντζή, Νεοελληνικός Διαφωτισμός – Παιδεία: Οι Σχολές των Ιωαννίνων μέσω των Διαθηκών (17ος – αρχές 19ου αιώνα).

Δείτε το εδώ

Εθνική Λυρική Σκηνή

Σήμερα στις 20.00 μπορείτε να απολαύσετε το 1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ «Πότε θα ΄ρθει, πότε θα ‘ρθει το καλοκαίρι». Ένα πρόγραμμα που ξεκινά με το παραδοσιακό «Μενεξέδες και ζουμπούλια», περνά από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι («Μια Παναγιά» των Χατζιδάκι / Γκάτσου) και φτάνει ως τον Σούμπερτ («Ευτυχία») και τον Μπετόβεν («Στη χαρά») προτείνει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Πάνω από 60 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας ερμηνεύουν και ηχογραφούν από τα σπίτια τους τα τραγούδια της συναυλίας με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ, των υπολογιστών, η online συναυλία με τις φωνές των παιδιών θα προσφέρει μια αναγκαία νότα αισιοδοξίας και μια μελωδική έξοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Το βίντεο θα παραμείνει online έως 8/7

Δείτε εδώ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο Facebook του Μεγάρου κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη μπορείτε να απολαύσετε μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης.

Σήμερα στις 21:00 θα απολαύσουμε το Τρίο el Greco σε ένα πρόγραμμα που επισκέπτεται τις δύο «Σχολές της Βιέννης». Στη δεύτερη Σχολή, οι 8 Παραλλαγές πάνω σε ένα ελληνικό θέμα για τρίο με πιάνο του Νίκου Σκαλκώτα, μαθητή του Σαίνμπεργκ, έρχονται να συνομιλήσουν με το φολκλορικό Τrio Gypsy του Χάυντν. Από την πρώτη Σχολή, θα ακούσουμε το εμβληματικό, γεμάτο υπέροχες μελωδίες και αρμονική ευρηματικότητα Τρίο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 100 του Σούμπερτ. Παραγωγή του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής (12 Απριλίου 2019).

Tρίο el Greco

Φαίδων Μηλιάδης βιολί

Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος βιολοντσέλο

Θοδωρής Ιωσηφίδης πιάνο

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00 το έργο «Small Island» (Το μικρό νησί), διασκευασμένο από την Helen Edmundson και σε σκηνοθεσία του Rufus Norris. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 25 Ιουνίου 2020.

Δείτε την παράσταση εδώ

Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 21.00 την όπερα «Orlando » της Olga Neuwirth σε μουσική  διεύθυνση του Matthias Pintscher.

Δείτε την παράσταση εδώ

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης