Έξι ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020!

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά #snfccAtHome: music συνεχίζεται σήμερα με τον Vassiliko, ο οποίος θα βρεθεί στη σκηνή του Θόλου, στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, για πρώτη φορά με την παρουσία περιορισμένου κοινού μέσα στο εφετινό καλοκαίρι.

Μαζί με τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο στις ενορχηστρώσεις και τη σύμπραξη του Ventus Ensemble, θα παρουσιάσει στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ το «Κολάζ», μια μουσική αναδρομή της πορείας του με διαφορετικές εκτελέσεις των καλύτερων στιγμών του. Επιλέγει τραγούδια από το ξεκίνημά του με τους Raining Pleasure και τις διασκευές του άλμπουμ Vintage ως το πρόσφατο προσωπικό του άλμπουμ Amazing Grey που αναδείχτηκε σε μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2019. Ανοιχτός πάντα σε νέες προκλήσεις, ο Vassilikos δεν δίστασε στη μουσική του πορεία να διασκευάσει τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη στο Sunday Cloudy Sunday και να συνεργαστεί με ονόματα όπως η Δήμητρα Γαλάνη.

Η δυνατότητα παρακολούθησης της συναυλίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι θεατές θα έχουν την επιλογή να παρακολουθήσουν τη συναυλία διαδικτυακά σε αυτήν τη σελίδα, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube, σήμερα στις 21.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης στις 18.00, στο πλαίσιο της σειράς #snfccAtHome: Αναγνώσεις: παιδικό βιβλίο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ο αγαπημένος ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα Τρελαντώνης σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν τέσσερα έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.

Ακούστε το εδώ

Ίδρυμα Ωνάση

Από σήμερα στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube φιλοξενείται το Lebanon Factory, μια διεθνής συνεργασία του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών (Director’s Fortnight) και του Fondation Liban Cinema.

Μετά το Taipei Factory το 2013, το Nordic Factory το 2014, το Chile Factory το 2015 και το South Africa Factory το 2016, το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και το Fondation Liban Cinema συνέχισαν αυτό το κινηματογραφικό ταξίδι με το Lebanon Factory το 2017. Το συγκεκριμένο Factory στοχεύει στην ανάδειξη νέων ταλέντων στη διεθνή σκηνή, επιτρέποντας σε νέους κινηματογραφιστές, από τον Λίβανο και αλλού, να συνευρεθούν και να συνδημιουργήσουν. Τέσσερις ταινίες μικρού μήκους, διάρκειας 15 λεπτών η καθεμία, συν-σκηνοθετημένες από τέσσερα ζευγάρια νέων, ταλαντούχων κινηματογραφιστών μάς ταξιδεύουν στον Λίβανο. Οι ταινίες άνοιξαν το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών το 2017 και παρουσιάζονται για πρώτη φορά ψηφιακά.

Δείτε το εδώ

Επίσης  στο πλαίσιο του project ENTER, μπορείτε να απολαύσετε σήμερα το έργο «Slothian days» της Kat Válastur, μια sci-fi ιστορία γυρισμένη σε διαφορετικές τοποθεσίες του Βερολίνου με πρωταγωνιστές τρεις αξιόλογους χορευτές της χορευτικής σκηνής του Βερολίνου, τον Τy Boomershine, την Ogbitse Omagbemi και τη Leah Katz,

Βρείτε το εδώ.

Εθνική Λυρική Σκηνή

Σήμερα στις 20.00 μπορείτε να απολαύσετε το 1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ «Πότε θα ΄ρθει, πότε θα ‘ρθει το καλοκαίρι». Ένα πρόγραμμα που ξεκινά με το παραδοσιακό «Μενεξέδες και ζουμπούλια», περνά από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι («Μια Παναγιά» των Χατζιδάκι / Γκάτσου) και φτάνει ως τον Σούμπερτ («Ευτυχία») και τον Μπετόβεν («Στη χαρά») προτείνει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Πάνω από 60 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας ερμηνεύουν και ηχογραφούν από τα σπίτια τους τα τραγούδια της συναυλίας με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ, των υπολογιστών, η online συναυλία με τις φωνές των παιδιών θα προσφέρει μια αναγκαία νότα αισιοδοξίας και μια μελωδική έξοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Το βίντεο θα παραμείνει online έως 8/7

Δείτε εδώ

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε απόψε στις 21:00 το  έργο «Les Blancs» της  Lorraine Hansberry, σε σκηνοθεσία Yaël Farber και διασκευή Robert Nemiroff. Το έργο διαδραματίζεται σε μια αφρικανική χώρα την περίοδο της αποαποικιοποίησης. Μια κοινωνία ετοιμάζεται να διώξει το αποικιακό της παρόν και να διεκδικήσει ένα ανεξάρτητο μέλλον. Οι φυλετικές εντάσεις τελειώνουν.

Το έργο θα είναι διαθέσιμο έως τις 29 Ιουλίου 2020

Δείτε το εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης