Ένας έφηβος από τη Νέα Ζηλανδία έζησε αυτόν τον μήνα όσα ονειρεύονται οι περισσότεροι νέοι της ηλικίας του: συνεργάστηκε με τον παγκοσμίου φήμης τραγουδιστή της RnB, Jason Derulo, για την κυκλοφορία του μουσικού βίντεο μιας μεγάλης επιτυχίας.

Ο Josh Nanai, 17χρονος μουσικός γνωστός επαγγελματικά ως Jawsh 685, δημιούργησε ένα κομμάτι με τίτλο Laxed (Siren Beat) τον Ιούλιο του περασμένου έτους, το οποίο αργότερα χρησιμοποιήθηκε σε τραγούδι που έγινε viral στην πλατφόρμα TikTok.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Nanai, με καταγωγή από τις Νήσους Κουκ και Σαμόα είπε ότι εμπνεύστηκε τον ρυθμό στην κρεβατοκάμαρά του μετά το σχολείο μια μέρα και ότι δεν είχε ιδέα πόσο δημοφιλής θα γίνει.

«Πήγα στην κρεβατοκάμαρά μου και έφτιαχνα beats όπως συνήθως και τα ανέβασα στο YouTube» είπε.

Ο ιδιαίτερος ρυθμός του Nanai προκάλεσε μια πρόκληση «χορού κουλτούρας» στο TikTok, με περισσότερα από 55 εκατομμύρια μοναδικά βίντεο να ανεβαίνουν στην πλατφόρμα από χρήστες σε όλο τον κόσμο, που παρουσίαζαν τη δική τους κληρονομιά και τις παραδοσιακές εθνικές φορεσιές, ενώ χόρευαν στον ρυθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς ο ρυθμός είναι εμπνευσμένος από τη ρέγκε στα νησιά και την EDM μουσική, που ακούγεται από μεγάφωνα σε αυτοκίνητα και ποδήλατα σε ολόκληρο τον Ειρηνικό, ο Nanai είπε ότι του άρεσε να βλέπει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το beat για να γιορτάσουν τη δική τους πολιτιστική κληρονομιά.

Νωρίτερα εφέτος, ο ρυθμός τράβηξε την προσοχή του Αμερικανού μουσικού Jason Derulo, ενός από τους πιο επιτυχημένους διάσημους χρήστες του TikTok με περισσότερους από 35 εκατομμύρια θαυμαστές στην πλατφόρμα.

«Έλαβα μια ειδοποίηση από εκείνον στο Instagram, με επαινούσε και ρωτούσε αν ήθελα να δουλέψω σε κάτι» είπε ο Nanai στο δίκτυο abc.

Οι δύο άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα έως ότου η επικοινωνία έληξε ξαφνικά, σημείωσε ο Nanai, παρόλο που η συνεργασία έμεινε ημιτελής.

Ο Derulo δημοσίευσε αργότερα ένα δείγμα του νέου τραγουδιού του «Savage Love» – στο οποίο χρησιμοποίησε το ρυθμό του Laxed-Siren – στο TikTok και στο Instagram, χωρίς να κάνει αναφορά στον έφηβο δημιουργό του, ή να κάνει συμφωνία μαζί του.

Ο Derulo έγινε αποδέκτης έντονων αντιδράσεων ακολούθων του Nanai με συνέπεια να αρχίσει να αποδίδει στον νεαρό μουσικό τον ρυθμό, όταν έκανε δημοσιεύσεις για το τραγούδι.

Η μητέρα του, τον βοήθησε με τους δικηγόρους και λάμβανε συμβουλές απ‘ όλους για τις επόμενες κινήσεις. Την περίοδο εκείνη ο Namai ήταν σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συμβολαίου με την Columbia Records.

Η διαμάχη διευθετήθηκε έναν μήνα αργότερα χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες. Ο Nanai είπε ότι οι μάνατζέρ του συνεργάστηκαν με την ομάδα του Derulo και διασφάλισαν ότι το τραγούδι Savage Love είναι συνεργασία των δύο.

Δείτε το βίντεο:

 

Οι Derulo και Nanai κυκλοφόρησαν επίσημα το Savage Love (Laxed-Siren Beat), με τον Namai να αναφέρεται ως παραγωγός και το Laxed-Siren Beat να έχει προστεθεί στον τίτλο.

Το νέο μουσικό βίντεο του τραγουδιού περιλαμβάνει στιγμιότυπα με τον Derulo στο Χόλιγουντ και τον Nanai στη Νέα Ζηλανδία, καθώς λόγω της πανδημίας γύρισαν ξεχωριστά τις σκηνές.

Μεταξύ άλλων προβάλλονται εικόνες από το προάστιο στο Όκλαντ, Μανιριούα όπου ζει ο Nanai και τη σημαία των νήσων Κουκ και Σαμόα.

Όταν βλέπεις το βίντεο, βλέπεις τους φίλους μου, το νότιο Όκλαντ, τους δρόμους, ανθρώπους να είναι ευτυχισμένοι, την κουλτούρα μου, ανέφερε ο νεαρός μουσικός, ο οποίος πήρε μαθήματα από την εμπειρία του και συνέστησε και σε άλλους δημιουργούς που ανεβάζουν μουσική στο You Tube να συμβουλεύονται δικηγόρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης