6 ενδιαφέρουσες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να παρακολουθήσετε online, σήμερα Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020!

Εθνική Λυρική Σκηνή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα στις 20.00 μπορείτε να απολαύσετε το 1o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ «Πότε θα ΄ρθει, πότε θα ‘ρθει το καλοκαίρι». Ένα πρόγραμμα που ξεκινά με το παραδοσιακό «Μενεξέδες και ζουμπούλια», περνά από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι («Μια Παναγιά» των Χατζιδάκι / Γκάτσου) και φτάνει ως τον Σούμπερτ («Ευτυχία») και τον Μπετόβεν («Στη χαρά») προτείνει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου.

Πάνω από 60 παιδιά της Παιδικής Χορωδίας ερμηνεύουν και ηχογραφούν από τα σπίτια τους τα τραγούδια της συναυλίας με την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Με τη βοήθεια των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ, των υπολογιστών, η online συναυλία με τις φωνές των παιδιών θα προσφέρει μια αναγκαία νότα αισιοδοξίας και μια μελωδική έξοδο από την άνοιξη στο καλοκαίρι. Το βίντεο θα παραμείνει online έως 8/7

Δείτε εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με τη Nalyssa Green συνεχίζεται σήμερα στις 20.30 η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music.

Λίγο πριν τη δύση του ηλίου, ζωντανά από τα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, η ταλαντούχα συνθέτης, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Nalyssa Green θα παρουσιάσει μια συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για το διαδικτυακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ: τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας της, πρόσφατες δημιουργίες της, αλλά και κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο της. Με τη χαρακτηριστική ατμοσφαιρική φωνή της θα τα ερμηνεύσει κυρίως σόλο, με τη συνοδεία πιάνου ή κιθάρας. Σε ένα μέρος του προγράμματος, θα τη συνοδεύσουν η Δεσποινίς Τρίχρωμη και η Κατερίνα Παπαχρήστου (Tango with Lions) για να μας παρασύρουν σε ένα διαφορετικό ηχητικό περιβάλλον με βάση τα συνθεσάιζερ και τις τριφωνίες.

Δείτε τη συναυλία εδώ

 Ίδρυμα Ωνάση

Για ενδέκατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του. Σήμερα το κοινό θα έχει την ευκαιρία ν’ ακούσει τα νέα Radiophonics, από τη σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών έργων που προστίθενται κάθε Παρασκευή στο ψηφιακό κανάλι,

Βρείτε τα εδώ

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00 το έργο «Η τρέλα του Γεωργίου του Γ’» του Alan Bennett, σε σκηνοθεσία του Adam Penford. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 18/6.

Δείτε την παράσταση εδώ

Κρατική Όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 18.00 την όπερα «La Fanciulla Del West» (Το κορίτσι της Δύσης) του Τζάκομο Πουτσίνι σε μουσική  διεύθυνση του Franz Welser-Moest.

Δείτε την παράσταση εδώ

Επίσης στις 21:30 μπορείτε να απολαύσετε ένα αφιέρωμα στο Belcanto με την παράσταση «Una Furtiva  Lagrima» βασισμένη σε άριες των Donizetti και Bellini από το μουσικό σύνολο της Όπερας της Βιέννης.

Δείτε το εδώ

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης