Την Κυριακή τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε το ΙΜMF 2020. Το 10ο Micro μ μπορεί να μη συνέδεσε εφέτος το κοινό του δια ζώσης αλλά η αντιπροσώπευση 50 περίπου διαφορετικών ελληνικών πόλεων με τη μαζικότερη συμμετοχή κοινού μέχρι σήμερα, έστω και στην ψηφιακή εφετινή αίθουσα, γεμίζει με αισιοδοξία για την απήχηση του έργου της διάδοσης του ελληνικού κινηματογράφου από άκρη σε άκρη της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα που παρουσιάστηκε διαδικτυακά το Σάββατο, του οποίου η τελική πεντάδα διαμορφώθηκε με την «κλασική» ψηφοφορία του κοινού που εφέτος έγινε ηλεκτρονικά.

«Αγαπημένη Ταινία» του Micro μ Festivalγια το 2020 αναδείχθηκε η ταινία μικρού μήκους «Cloud» του Μιχάλη Δημητρίου, η οποία συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Η ταινία περιγράφοντας μέσα από τις, μπλεγμένες σε εξαρτήσεις και εφήμερες σχέσεις, ζωές ενός πατέρα και της κόρης του μια αλληγορική αντανάκλαση της σημερινής Αθήνας αλλά κι ενός καθημερινού οικογενειακού δράματος, άγγιξε το κοινό του φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Μιχάλης Δημητρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση τo «Milky Way» του Λευτέρη Γιαννακουδάκη, την οποία επίσης ξεχώρισε το κοινό σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων, την πεντάδα συμπληρώνουν, με σειρά κατάταξης οι ταινίες: 3η «Αυτή Η Νύχτα»  του Κωνσταντίνου Γουργιώτη, 4η «Η Γυναίκα με τους Παπαγάλους» του Μιχάλη Καλοπαίδη, 5η «Hansel» της Βίβιαν Παπαγεωργίου.

 

Τα βραβεία για εφέτος είναι προσφορές των εταιρειών RGB Studiosκαι VIDEO PRESSS.A.

Τα επιμέρους βραβεία της Οργανωτικής επιτροπής του IMMF2020 έχουν ως εξής:

Βραβείο Σκηνοθεσίας:                          Στη Βίβιαν Παπαγεωργίου (Hansel)
Βραβείο Σεναρίου:                                Στον Παναγιώτη Κράββαρη(Marie)
Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου:               Στον Κώστα Κορωναίο (PremierAmour)
Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου:            Στην Έλσα Λεκάκου(Violetta)    

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης