Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από καρβουνιασμένα κλαδιά και άλλα απομεινάρια από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία στήθηκε στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ σε μια οδυνηρή υπενθύμιση των φονικών πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος της Αυστραλίας.

Το δέντρο φτιάχτηκε και διακοσμήθηκε με καψαλισμένους κορμούς, ένα καμένο ποδήλατο, έναν αχρηστευμένο συναγερμό πυρκαγιάς και άλλα κατεστραμμένα αντικείμενα του σπιτιού, που περιβάλλονται από δώρα τυλιγμένα σε κόκκινο, ασημί και χρυσό γυαλιστερό χαρτί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυρκαγιές σκότωσαν έξι ανθρώπους στη Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ, κατέστρεψαν περισσότερα από 700 σπίτια και έκαψαν περισσότερα από 12 εκατ. στρέμματα γης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι 99 φωτιές εξακολουθούν να μαίνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καλλιτέχνης Τζέιμς Ντάιβ είπε πως το δέντρο είναι ένα σύμβολο της σκιάς που ρίχνει η καταστροφή στην εορταστική περίοδο καθώς και της ανθεκτικότητας των αυστραλιανών κοινοτήτων.

«Το να πάω εκεί ήταν πιθανόν το κομμάτι της όλης διαδικασίας που επέδρασε περισσότερο πάνω μου», είπε στο Ρόιτερ. «… Γύρισα πίσω με δύο εντυπώσεις. Η μία, ήταν η κλίμακα. Πραγματικά σε χτυπάει. Η σιωπή, καθόλου πουλιά. Όλα απλώς έμειναν όπως ήταν.

«Αλλά στη συνέχεια, νομίζω πως το άλλο κομμάτι ήταν να βλέπεις τη δύναμη. Θέλω να πω, η αυστραλιανή ύπαιθρος ανακάμπτει ήδη, σαν σπόρος, όλα ανοίγουν.»

Το δέντρο δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη του Ερυθρού Σταυρού και της δημοτικής αρχής της πόλης του Σίδνεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης