Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών  «Η Μελωδία της Ευτυχίας»,  θα βρει στέγη στο Παλλάς τη φετινή εορταστική περίοδο (από τις 6 Δεκεμβρίου). Πρόκειται για την περίφημη (αληθινή) ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ. Σημειώνεται ότι η ταινία απέσπασε πέντε βραβεία Όσκαρ και έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ εισπράξεων στα ταμεία.

Την ελληνική μεταφορά του μιούζικαλ, υποστηρίζει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών (με ξεχωριστές φωνητικές δυνατότητες, όπως απαιτούν  οι ρόλοι)  ανάμεσα στους οποίους είναι η Νάντια Κοντογεώργη, ο Άκης Σακελλαρίου, η Ζέτα Δούκα και ο Αργύρης Αγγέλου,  ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η  Θέμιδα Μαρσέλλου, που έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια το ιδιαίτερο ταλέντο της στον τομέα  του μιούζικαλ (Annie, Fame, Rent).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μουσικό σκέλος της παράστασης υποστηρίζει με τις ενορχηστρώσεις του ο Γιάννης Αντωνόπουλος που θα διευθύνει και 14μελή ζωντανή ορχήστρα, ενώ τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Άννα Αθανασιάδη.
 
Για τις ανάγκες των παιδικών και εφηβικών ρόλων (σ.σ. ο πλοίαρχος Φον Τραπ είχε επτά παιδιά που πρωταγωνιστούν στην παράσταση) έγιναν εκτενείς και απαιτητικές ακρόασεις και από αυτές επιλέχτηκαν 18 παιδιά  που θα παίξουν σε τριπλή διανομή. Στο δυναμικό επίσης της υπερπαραγωγής εντάσσονται και τρεις ακόμη ταλαντούχοι καλλιτέχνες: Η Μαρία Γράμψα που σε  κλειστή οντισιόν εντυπωσίασε με την ερμηνεία της στο τραγούδι και κέρδισε το ρόλο της Ηγουμένης, καθώς και δυο νέοι ηθοποιοί με εξαιρετικές επιδόσεις στο χώρο του μιούζικαλ, ο Ιάσονας Μανδιλάς και η Άννα Φιλιππάκη, που θα υποδυθούν αντίστοιχα το ρόλο του ταχυδρόμου Ρολφ και της μεγάλης κόρης της οικογένειας Φον Τραπ,  Λιζλ

Η  Μελωδία της Ευτυχίας έχει βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίας Φον Τραπ, ενώ τη μουσική – που έγινε παγκοσμίως γνωστή – έχει  γράψει ο Ρίτσαρντ Ρότζερς και τους στίχους ο Όσκαρ Χάμερσταϊν.  

Η πραγματική οικογένεια Φον Τραπ έφυγε από την Αυστρία της ναζιστικής κατοχής το 1938 και πήγε στις ΗΠΑ, όπου και πραγματοποίησε πολλές μουσικές εμφανίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση

Βρισκόμαστε στην Αυστρία του 1930. Μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα η Μαρία (Νάντια Κοντογεώργη)  έχει αποσυρθεί σε ένα μοναστήρι και φιλοδοξεί να γίνει μοναχή. Το ανήσυχο πνεύμα της όμως καθώς και η βαθιά αγάπη της για τη μουσική  την εμποδίζουν να υπακούσει τους μοναστηριακούς κανόνες. Η Ηγουμένη του μοναστηριού στην προσπάθεια της να καταλάβει τι πραγματικά θέλει η Μαρία, την στέλνει ως γκουβερνάντα στο σπίτι του Πλοιάρχου Γκεόργκ Φον Τραπ (Άκης Σακελλαρίου) που, μετά το θάνατο της γυναίκας του, έχει μόνος του την φροντίδα των 7 παιδιών του. Ο Τραπ συμπεριφέρεται στα παιδιά του όπως στο πλήρωμα των πλοίων που διοικεί με αποτέλεσμα αυτά να έχουν γίνει απείθαρχα. Τα παιδιά γοητεύονται από την υπομονετική, γλυκιά και χαρούμενη Μαρία. Η μουσική αρχίζει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή τους και το σπίτι του πλοιάρχου γεμίζει τραγούδια, φωνές και χαρά. Ο στενός φίλος της οικογένειας Μαξ Ντετ Βάιλερ (Αργύρης Αγγέλου) εντυπωσιάζεται από τις μουσικές δυνατότητες των παιδιών και τους κανονίζει μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις.

Ο πλοίαρχος επιστρέφει σε ένα από τα ταξίδια του έχοντας στο πλευρό του την Βαρώνη Ελσα Σρέντερ (Ζέτα Δούκα) και ανακοινώνει πως πρόκειται να την παντρευτεί. Η προοπτική του επερχόμενου γάμου κάνει τον πλοίαρχο και την Μαρία να συνειδητοποιήσουν ότι είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους. Η ιστορία θα τέλειωνε με ένα παραδοσιακό happy ending  αν δεν μεσολαβούσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Αυστρία είναι έτοιμη να υποταχθεί στη ναζιστική Γερμανία και ο πλοίαρχος καλείται να πολεμήσει στο ναυτικό. 

 Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 19.00, Σάββατο: 17.00 & 20.30, Κυριακή: 18.30

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11 – 35 € ενήλικες & 9 – 28 € παιδιά,

                                 Σάββατο, Κυριακή: 13 – 40 € ενήλικες & 10 – 32 € παιδιά

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:

Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr

 Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης