Πριν λίγες μέρες, καλλιτέχνες δρόμου, βαμμένοι με μεταλλική χρυσή μπογιά από την κορυφή μέχρι τα νύχια, πόζαραν ως αγάλματα πάνω σε βάθρα σε τρία σημεία στην Ουάσινγκτον, χαιρετίζοντας τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ ως τον «καταστροφέα των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών».

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας που ακούει στο όνομα «Trump Statue Initiative» είναι ο κινηματογραφιστής Bryan Buckley, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του (οι Τάιμς της Νέας Υόρκης τις είχαν κάποτε χαρακτηρίσει «μικρές συμπιεσμένες ταινίες»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόσεξα ότι ο Τραμπ είχε εμμονή με τα αγάλματα. Ένιωσα ότι το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε αυτά τα πολύ τίμια αγάλματα της κληρονομιάς την οποία αφήνει σήμερα, και ν’ αφήσουμε τον κόσμο να δει ακριβώς το ποιος είναι» δήλωσε, στο AdAge, ο Buckley.

Η μία από τις «συνθέσεις γλυπτών», με τίτλο «Now Go Back to School», απεικονίζει τον Πρόεδρο να κραδαίνει ένα μπαστούνι του γκολφ μπροστά από έναν μαθητή που φορά προστατευτική μάσκα (λόγω του ιού): μια κριτική για την επιμονή του Τραμπ να ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο η εκπαίδευση στις σχολικές αίθουσες, παρά την καινούργια έξαρση της πανδημίας σε πολλά μέρη της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύνθεση «The Bunker» αποτίουν φόρο τιμής στη στιγμή που οι μυστικές υπηρεσίες φυγάδευσαν τον Πρόεδρο σε ασφαλές σημείο μέσα στον Λευκό Οίκο, καθώς έξω διαδηλώσεις διαμαρτυρίας Black Lives Matter ήταν σε πλήρη εξέλιξη (αργότερα, ο Τραμπ διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης