Ηθοποιοί, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, δημιουργοί ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στο Χόλιγουντ προσπαθούν να προωθήσουν τη συμπερίληψη εν μέσω κρίσης και τονίζουν ότι η προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να αποδώσει φυλετικά χαρακτηριστικά στην πανδημία του κορωνοϊού «πυροδοτεί ακόμη περισσότερο μία πυρκαγιά που μαίνεται».

«Θέλω όλοι μας να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει “κινεζικός ιός”. Ένας ιός δεν γνωρίζει καμία εθνικότητα κι από όπου κι αν ξεκίνησε, δεν μας κάνει καλό να δείχνουμε με το δάχτυλο, να περιθωριοποιούμε, ή να δαιμονοποιούμε τους Ασιάτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μήνυμα έγραψε η Σάνον Λι, κόρη του κινηματογραφικού αστέρα και δασκάλου των πολεμικών τεχνών, Μπρους Λι στον λογαριασμό της στο Instagram επικρίνοντας ανοιχτά τον πρόεδρο των ΗΠΑ και άλλα μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, τα οποία συνεχώς αναφέρονται στον νέο κορονοϊό – που έχει προκαλέσει παγκόσμια πανδημία με περίπου 500.000 κρούσματα και πάνω από 20.000 θανάτους – ως «κινεζικό ιό» παρά τις προειδοποιήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να μην χρησιμοποιούνται γεωγραφικές τοποθεσίες όταν γίνεται αναφορά σε νόσους.

Η φράση συνδέεται τώρα με ένα κύμα ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον Ασιατών και ασιατικής καταγωγής Αμερικανών, από μισαλλόδοξα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως επιθέσεις σε δημόσιους χώρους.

Η ανταποκρίτρια του CBS News, Weijia Jiang αποκάλυψε ότι αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε παρουσία της στον κορωνοϊό ως «Kung Flu», σύμφωνα με το THR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης