Διεθνή διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου καθώς βραβεύτηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο του Ινστιτούτου Διά Βίου Μάθησης της UNESCO ως η «Πόλη που Μαθαίνει» για το 2019, στην Κολομβία.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε, χθες, στο αίθριο της Βιβλιοθήκης «Πιλότο» στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Νίκος Αγγελάκης, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Μαριάννα Δημητρίου.

Ο κ. Αγγελάκης μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, στους παρισταμένους στην τελετή απονομής, καθώς και τις ευχαριστίες του για την απονομή του βραβείου. Επισήμανε, επίσης, ότι είναι ισχυρή η βούληση της δημοτικής Αρχής να συνεχιστεί η εφαρμογή του «Τοπικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη Διά Βίου Μάθηση 2017 – 2020/ Ηράκλειο – Μια πόλη που μαθαίνει», ενώ αναφέρθηκε και σε όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα της Διά Βίου Μάθησης στην πόλη.

Το Ηράκλειο είναι μία από τις εννέα πόλεις από όλο τον κόσμο που βραβεύθηκαν φέτος από την UNESCO. Οι άλλες πόλεις που παρέλαβαν το ισότιμο βραβείο είναι η Μεντεγίν, όπου ξεκινά σήμερα το 4ο Διεθνές Συνέδριο του Παγκοσμίου Δικτύου των «Πόλεων που Μαθαίνουν» (στο οποίο παίρνουν μέρος 650 σύνεδροι από τις 170 πόλεις του Δικτύου), το Ασουάν (Αίγυπτος), το Σόντεμπεργκ (Δανία), η Μελιτόπολη (Ουκρανία), η Τσιανγκντού (Κίνα), η Σαοντεμούν-γκου, (Νότια Κορέα), η Πεταλίνγκ Τζάγια (Μαλαισία) και το Σαντιάγκο (Μεξικό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης