Με περισσότερες από 360 εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την αξία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και υπογραμμίζουν την ανάγκη διατήρησής της για τις μελλοντικές γενιές, η Βουλγαρία «υποδέχθηκε» και «φιλοξενεί» για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν φεστιβάλ, εκθέσεις, εργαστήρια ειδών χειροτεχνίας, περιηγήσεις και συνέδρια μέσα από τα οποία θα «πρωταγωνιστήσει» η ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συνιστούν μια μεγάλη ευκαιρία για τους Ευρωπαίους πολίτες να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά και διεξάγονται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, ως κοινή πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εφέτος το θέμα των εκδηλώσεων είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία». Από τις παραστάσεις του δρόμου έως τις αίθουσες συναυλιών, από το παραδοσιακό θέατρο και το μουσείο μέχρι τον σύγχρονο κινηματογράφο και την ψηφιακή τέχνη, η ευρωπαϊκή κληρονομιά θα προβληθεί σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς σκηνές για επισκέπτες και επισκέπτες όλων των ηλικιών, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Δεκάδες μουσεία θα έχουν ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες τους σε ημερομηνίες που θα ορίσουν. Οι διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους δήμους θα περιλαμβάνουν φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις, διαγωνισμούς ποίησης, υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά κ.λ.π.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης