Ποια είναι η έκταση του σύμπαντος; Tι είναι ο χώρος, ο χρόνος και από τι περιβαλλόμαστε; Ελάτε το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 19:30 να δώσουμε τις απαντήσεις μέσα από μια βόλτα στα αστέρια και στον μαγευτικό τους κόσμο που διοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute. Αφετηρία μας είναι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται στον αρχαιότερο δρόμο της πόλης.

Διασχίζουμε το κρυμμένο κυκλαδίτικο νησί της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη και ανακαλύπτουμε τα μυστικά της γειτονιάς γύρω από τον Ιερό Βράχο. Καθώς ο ήλιος θα έχει πλέον δύσει, κατευθυνόμαστε προς τον λόφο των Νυμφών στο Θησείο, όπου βρίσκεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ξενάγησή μας ξεκινά με επίσκεψη στο κτήριο Σίνα, το οποίο θεμελιώθηκε το 1842, και όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη του Αστεροσκοπείου με πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων του 18ου και 19ου αιώνα. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης εκτεθειμένα μερικά από τα πρώτα επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα σε θέματα αστρονομίας, μετεωρολογίας και σεισμολογίας στη σύγχρονη Ελλάδα.

Επιπλέον θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τηλεσκόπιο Δωρίδη, αλλά και στο Μεσημβρινό Τηλεσκόπιο Συγγρού το οποίο καθόριζε την ώρα Ελλάδος από το 1902 έως το 1964.

Λοιπές πληροφορίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερομηνία: Σάββατο 22 Ιουνίου 19:30

Αφετηρία: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Συνολική Διάρκεια Δράσης: 2 ώρες

Κόστος (συμπεριλαμβάνεται η είσοδος και η ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο): 15 € /άτομο

Παιδιά, Φοιτητές, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 10 €/άτομο

Πληροφορίες/Κρατήσεις:

2103250341

Σημείο συνάντησης:

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα (ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ)

(Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 15 λεπτά νωρίτερα).

Η ξενάγηση απευθύνεται σε ενηλίκους και παιδιά από 10 ετών.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης