«Νίκη της λογικής» και «μεγάλο και ουσιαστικό βήμα για την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου και πιο πολύπαθου έργου της χώρας, του Μετρό Θεσσαλονίκης», χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου.

Επισήμανε ότι η απόσπαση, εκσκαφή επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου, αποτελεί την βέλτιστη λύση γιατί και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν ταχύτερα με το λιγότερο δυνατό κόστος και παράλληλα η κατασκευή του Σταθμού Βενιζέλου ως ‘Σταθμού – Μουσείο’, θα αναδείξει την πλούσια ιστορική, αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ολόκληρη η πόλη, ο κόσμος και οι φορείς, προχωράμε τώρα ενωμένοι εκφράζοντας την ισχυρή βούλησή μας για την άμεση ολοκλήρωση επιτέλους της κατασκευής του μετρό, αλλά και τη διάσωση και ανάδειξη των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων…Ας σταματήσουν ορισμένοι να διχάζουν την πόλη και να βάζουν διαρκώς εμπόδια, ώστε με ένα συγκεκριμένο δεσμευτικό σφιχτό για όλους χρονοδιάγραμμα, να τρέξουν τα έργα και να ολοκληρωθεί επιτέλους η κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης