Mε μια λιτή τελετή στον χώρο του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας, το οποίο πλέον στέκει όρθιο, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), που εκπροσωπεί στην χώρα μας την «Europa Nostra» βράβευσε τους συντελεστές για το έργο πρότυπης αποκατάστασης.

Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς, παρέλαβε η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση. Η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για την αποκατάσταση του Γεφυριού. «Είμαστε εδώ, για να αποδώσουμε εύσημα στην επιστημονική κοινότητα και σε όλους όσους συνέβαλαν για το έργο. Το βραβείο αποδίδεται σε όλους τους συντελεστές, στα υπουργεία, τους επιστήμονες, την αυτοδιοίκηση…» τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΛΛΕΤ, εκπρόσωπος της Europa Nostra στην Ελλάδα, εντοπίζει και προωθεί τα ιδιαίτερα σημαντικά έργα στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της, εκφράζει «τη χαρά και την συγκίνησή της για την διάσωση αυτού του μοναδικού μνημείου αλλά και την αναγνώριση αυτής της υποδειγματικής δουλειάς: την πρώτη ανακατασκευή λίθινης γέφυρας στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα παρόμοια έργα παγκοσμίως».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης