Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στον Σταμάτη Κόκοτα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγαπημένος τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου ενώ νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε τιμής ένεκεν, με δημοτική δαπάνη στον Δήμο Ζωγράφου. Ο αγαπημένος τραγουδιστής ήταν άλλωστε παλιά κάτοικος Ζωγράφου, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε και Δημοτικός Σύμβουλος.

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ο οποίος είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία, σημάδεψε ανεξίτηλα το ελληνικό τραγούδι με τις μοναδικές ερμηνείες του και μεσουράνησε στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Στεφάνια από το πρωί κατέκλυσαν τον ναό, ενώ φίλοι του εκλιπόντος από τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο έσπευσαν από νωρίς στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Ράγισε καρδιές ο επικήδειος του γιου του, Δημήτρη

Συντετριμμένη η οικογένεια του Σταμάτη Κόκοτα στην κηδεία του. Σε πρώτο πλάνο ο γιος του Δημήτρης, ο οποίος προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση με τον επικήδειο λόγο του.

Ο επικήδειος του Δημήτρη Κόκοτα

«Ήσουν ένας καταπληκτικός πατέρας. Μας αγάπησες πάρα πολύ. Μας έδωσες πολλή αγάπη. Τη γυναίκα, τη μάνα μας, τη δεύτερη γυναίκα την Ευαγγελία, τα παιδιά σου. Του δώσαμε κι εμείς πάρα πολύ αγάπη. Ήμασταν το στήριγμά του κι έτσι μας έμαθε να αγαπάμε τον κόσμο και τον εαυτό μας. Ο Σταμάτης για τα παιδιά του είχε πάντα μια θέση για όλους. Πήγαιναν να τον δουν, να τον ακούσουν, να τον χειροκροτήσουν κι ας μην τους ήξερε καθόλου. Ήταν βιοπαλαιστής, άπλωνε το χέρι του, έδινε χρήματα, είχε φροντίσει για τη ψυχή του, έκανε αγαθοεργίες, ανεγέρσεις ναών και σε ορφανοτροφεία. Ξεγέλασε τον θάνατο. Ο Σταμάτης για μένα θα είναι πάντα εδώ, θα ζει σίγουρα μέσα στις καρδιές όλων μας. Στη σκέψη μας, θα τον ακούμε, θα είναι πάντα εδώ να μας στηρίζει. Είχε για όλους έναν καλό λόγο και θεωρούσε όλο το κόσμο αγαπημένο και φίλο του».

Δημήτρης Παπάζογλου

Αργύρης Παπαργυρόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης